ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ !

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΓΙΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ !

Τετάρτη 24 Νοεμβρίου 2010

Παίζει με Ολυμπιακό, αποθεώνει Παναθηναϊκό

«Η ομάδα που με έχει εντυπωσιάσει περισσότερο στην Ευρωλίγκα μέχρι στιγμής είναι ο Παναθηναϊκός»
Ο Κλέι Τάκερ υποδέχεται στη Μαδρίτη τον Ολυμπιακό, που όπως παραδέχεται θα είναι ένα δύσκολο παιχνίδι! Όσο για την ομάδα που τον εντυπωσιάζει στην φετινή Ευρωλίγκα… ο Παναθηναϊκός!

Ο Αμερικανός γκαρντ της Ρεάλ Μαδρίτης, μίλησε στον Αθήνα 9,84, για τον αυριανό αγώνα απέναντι στον Ολυμπιακό, μιλώντας με τα καλύτερα λόγια για τους Τεόντοσιτς, Παπαλουκά και Σπανούλη. Όσο και για τις άσχημες εμφανίσεις της ομάδος του, σύμφωνα με τον ίδιο ευθύνονται οι παίκτες και όχι ο Μεσίνα.

Αναλυτικά η συνέντευξη:

Την Πέμπτη η Ρεάλ υποδέχεται τον Ολυμπιακό. Ποιους παίκτες του αντιπάλου σας ξεχωρίζεις και πού θα κριθεί ο αγώνας;

«Το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό θα είναι δύσκολο. Είναι ένας μεγάλος αγώνας και για τις δύο ομάδες, καθώς όποια κερδίσει θα έχει πλεονέκτημα για την πρώτη θέση στον όμιλο. Ο Ολυμπιακός έχει παίκτες με μεγάλη ποιότητα, όπως και εμείς. Ειδικά οι Τεόντοσιτς, Παπαλουκάς και Σπανούλης είναι σπουδαίοι και διαθέτουν μεγάλη εμπειρία με τους συλλόγους τους και την εθνική ομάδα. Εμείς δεν παίζουμε ακόμα όπως θα έπρεπε, αλλά είμαστε ακόμα σε θέση να διεκδικήσουμε τους στόχους μας, ιδιαίτερα αν κερδίσουμε τον Ολυμπιακό. Νομίζω ότι κανείς στην ομάδα δε νιώθει πίεση, ωστόσο μια νίκη επί του Ολυμπιακού θα είναι μια τόνωση ηθικού για μας. Στον πρώτο αγώνα στην Ελλάδα δεν είχαμε παίξει καλά στην τέταρτη περίοδο, κάτι που φάνηκε και στο τελικό σκορ (σ.σ. 82-66). Αν είμαστε καλοί για σαράντα λεπτά, ίσως να τα καταφέρουμε αυτή τη φορά».

Ποια είναι τα αίτια της κακής απόδοσης της Ρεάλ, κατά τη γνώμη σου;

«Υπάρχουν στιγμές, όπου παίζουμε εξαιρετικά καλά και άλλες, όπου παίζουμε εξαιρετικά άσχημα. Αν καταφέρουμε να βρούμε έναν μέσο όρο απόδοσης καθ' όλη τη διάρκεια των αναμετρήσεων, ώστε να έχουμε συνέπεια στο παιχνίδι μας και να αποφύγουμε τα σκαμπανεβάσματα, θα τα πάμε καλά. Εξάλλου, η έλλειψη σταθερότητας είναι και ο λόγος που μας νίκησαν ομάδες όπως η Μπάμπεργκ και η Σαρλερουά. Βέβαια, στην Ευρωλίγκα υπάρχουν πολλές δυνατές ομάδες.


Πώς κρίνεις το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας ισπανικής εφημερίδας, όπου το 68% του κόσμου απάντησε ότι οι παίκτες της ομάδας ευθύνονται πρωτίστως για τις κακές εμφανίσεις; Συμφωνώ απόλυτα. Ο Μεσίνα δεν βρίσκεται στο παρκέ. Δεν κάνει αυτός τα σουτ και τα σκριν ούτε παίζει άμυνα. Εμείς οι παίκτες το κάνουμε».

Την Πέμπτη αγωνίζονται και ο Παναθηναϊκός με τη Βαλένθια. Ποια είναι η γνώμη σου για την αναμέτρηση;

«Όλοι ξέρουμε ότι ο Παναθηναϊκός είναι μια υπερδύναμη στην Ευρωλίγκα. Έχει μεγάλη ιστορία, με κατακτήσεις τροπαίων και προκρίσεις σε Φάιναλ Φορ. Να μην αναφέρουμε καν πόσες φορές έφτασε στην οκτάδα ... Από την άλλη πλευρά, η Βαλένθια έχει μια δύσκολη χρονιά μπροστά της και βρίσκεται σε μεταβατική περίοδο με νέο προπονητή και νέους παίκτες. Ένα πολύ σημαντικό κομμάτι της περσινής ομάδας, ο Νίλσεν, έφυγε για να πάει στον Ολυμπιακό».

Ποια ομάδα και ποιον παίκτη έχεις ξεχωρίσει φέτος στην Ευρωλίγκα;

«Θα έλεγα ότι η ομάδα που με έχει εντυπωσιάσει περισσότερο στην Ευρωλίγκα μέχρι στιγμής είναι ο Παναθηναϊκός- και ειδικά ο τρόπος παιχνιδιού του. Διαθέτει παίκτες που είναι μαζί πολλά χρόνια. Πέρσι, δεν ανταποκρίθηκε στις προσδοκίες, αλλά φέτος αποδίδει εξαιρετικά και οι παίκτες του θέλουν να αποδείξουν ότι η περσινή χρονιά δεν θα επαναληφθεί. Βγάζουν πολλή ενέργεια στην άμυνα και ακολουθούν τις εντολές του προπονητή τους.


Ο αγαπημένος μου παίκτης του Παναθηναϊκού είναι ο Διαμαντίδης γιατί παίζει εξίσου καλά και στις δύο πλευρές του παρκέ. Είναι σπουδαίος αμυντικός, ενώ μπορεί να κάνει σχεδόν τα πάντα και στην επίθεση».

Πώς σου φαίνεται η μετατόπιση της γραμμής του τριπόντου στα 6.75 μέτρα;

«Μ' αρέσει πολύ αυτή η αλλαγή! Ανοίγονται πλέον περισσότεροι διάδρομοι προς το καλάθι και διακρίνονται οι παίκτες που μπορούν να σουτάρουν υπό πίεση και από μεγαλύτερη απόσταση. Αυτή η καινοτομία είναι καλή για όσους διεισδύουν, παίζουν ένας εναντίον ενός και ψάχνουν τον ελεύθερο συμπαίκτη τους, δημιουργώντας ελεύθερα σουτ. Και στην Ευρώπη υπάρχουν αρκετοί παίκτες για να τα βάλουν, όπως ο Ντρου Νίκολας και ο Μίλος Τεόντοσιτς».


Είναι η Μπαρτσελόνα το ακλόνητο φαβορί για το Φάιναλ Φορ; Ποιες άλλες ομάδες μπορούν να βρεθούν εκεί;


«Η Μπαρτσελόνα είναι η πρωταθλήτρια Ευρώπης και μέχρι να την βγάλει κάποια ομάδα εκτός μάχης, παραμένει το φαβορί ως κάτοχος του τροπαίου. Από την πλευρά μας, αν βελτιωθούμε, ο χρόνος θα μας βοηθήσει να σταθεροποιηθούμε και έχουμε πολλές πιθανότητες να πάμε στο Φάιναλ Φορ. Ομάδες με ποιότητα είναι η Μπαρτσελόνα, ο Παναθηναϊκός, ο Ολυμπιακός, η Ρεάλ Μαδρίτης ... Ακόμα, η Μακάμπι, που έχει αρχίσει να παίζει καλά, και η Παρτιζάν, η οποία διαθέτει "καυτή" έδρα. Όποια ομάδα δείξει συνέπεια μπορεί να τα καταφέρει».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...