ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ !

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΓΙΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ !

Σάββατο 27 Νοεμβρίου 2010

Αυτοί σημάδεψαν τα ντέρμπι!

Αυτοί σημάδεψαν τα ντέρμπι!
Στον πυρετό του αγώνα της ΑΕΚ με τον Ολυμπιακό ζει η Ελλάδα. Το gazzetta.gr παρουσιάζει δέκα πρόσωπα που δεν είναι εν ενεργεία και έχουν σημαδέψει τα μεταξύ τους ντέρμπι.
Ντούσαν Μπάγεβιτς: Βιβλία θα μπορούσαν να γραφτούν για τη σχέση της ΑΕΚ με τον Μπάγεβιτς και το πέρασμά του στον Ολυμπιακό το 1996. Ο Σέρβος τεχνικός αγαπήθηκε σαν μεγαλύτερος από τον Θεό στην Φιλαδέλφεια, η οποία από παράδεισος γινόταν κόλαση όταν εκείνος επέστρεφε. Χαρτονομίσματα με το πρόσωπό του, συνθήματα και πόλεμος ακολούθησαν τον Ντούσκο όταν βρισκόταν μπροστά στο κοινό της Ενωσης. Τα ντέρμπι των 90's έχουν την δική του σφραγίδα, σε όποιο πάγκο και αν βρισκόταν.

Ριβάλντο: Πέρασε τρία εξαιρετικά χρόνια στον Ολυμπιακό κατακώντας νταμπλ και σκοράρονας με κάθε τρόπο σε Ελλάδα και Ευρώπη. Παρά το γεγονός αυτό, ο Ριβάλντο δεν χώρισε με τον καλύτερο τρόπο με τους Ερυθρόλευκους και μεταγράφηκε αμέσως μετά στην ΑΕΚ. Ο Βραζιλιάνος πήρε την εκδίκησή του στο 4-0 της Ενωσης επί των Πειραιωτών την σεζόν 2007-08 με τα τέσσερα δάχτυλα που έδειχνε προς κάθε κατεύθυνση για πολύ καιρό να έχουν γίνει σήμα κατατεθέν του.

Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς: Του πήγαινε πολύ η ΑΕΚ. Ο Σέρβος άσος του Ολυμπιακού σπάνια έχανε την ευκαιρία να σκοράρει σε βάρος της Ενωσης, καθώς ταλαιπώρησε ουκ ολίγες φορές παίκτες των Κιτρινόμαυρων ενώ σκόραρε κατά ριπάς αποτελώντας διαχρονικά πονοκέφαλο για τον εκάστωτε προπονητή.

Ντέμης Νικολαΐδης: Μεγάλη ήταν η πώρωση του Νικολαΐδη στους αγώνες με τον Ολυμπιακό. Ο Ντεμίνιο έβγαζε όλο το πάθος του σε αυτά τα ματς, έδινε το 200% και σκόραρε σχεδόν πάντα. Ο επιθετικός του Δικεφάλου έχει πανηγυρίσει νίκες με δικά του γκολ σε Νέα Φιλαδέλφεια, ΟΑΚΑ και Καραϊσκάκη δημιουργώντας παράδοση με τους Ερυθρόλευκους.

Δημήτρης Ποντίκης: Σε λίγες μέρες θα συμπληρωθούν δέκα χρόνια. Σε αγώνα της ΑΕΚ με τον Ολυμπιακό στο κύπελλο στις
10 Ιανουαρίου του 2001 ο διαιτητής Ποντίκης απέβαλλε στην ίδια φάση Ζήκο και Νικολαΐδη, με την Νέα Φιλαδέλφεια να παίρνει φωτιά. Βροχή από πέτρες έπεσε προς τον ρέφερι του ματς, ενώ χρειάστηκαν οι ασπίδες τον αστυνομικών δυνάμεων για να αποχωρήσει από το γήπεδο.

Θωμάς Μαύρος: Θρύλος του ελληνικού ποδοσφαίρου και της ΑΕΚ. Ο Θωμάς Μαύρος είναι ο επιθετικός που έχει πετύχει τα περισσότερα γκολ σε αγώνα της Ενωσης με τον Ολυμπιακό στο πρωτάθλημα, με τον αριθμό 8 να μην έχει ξεπεραστεί μέχρι τις μέρες μας από κανέναν!

Σωκράτης Κόκκαλης: Ο επί σειρά ετών πρόεδρος του Ολυμπιακού ήταν ο άνθρωπος με τον οποίο τα είχαν πάντα οι οπαδοί της ΑΕΚ, οι οποίοι τον θερούσαν υπεύθυνο και για το θέμα της αποχώρησης του Μπάγεβιτς το 1996 αλλά και για το πρωτάθλημα του 2008. Ο ισχυρός άνδρας των Πειραιωτών δεν συνήθιζε να πηγαίνει στη Νέα Φιλαδέλφεια για να παρακολουθήσει αγώνες. Τη μία φορά που το έκανε, έπεσαν πυροβολισμοί.

Αλέξης Αλεξανδρής: Ο,τι καλύτερο από τις δύο ομάδες έχει πάρει ο Αλέξης Αλεξανδρής, ο οποίος κατέκτησε συνολικά δέκα κούπες! Βρέθηκε στην χρυσή τριετία της ΑΕΚ, η οποία κατέκτησε σερί πρωταθλήματα, ενώ επίσης ήταν μέλος της ομάδας του Ολυμπιακού που πνηγύρισε επτά διαδοχικούς τίτλους.

Ντανιέλ Μπατίστα: Ενας από τους αρκετούς παίκτες που έχουν φορέσει τη φανέλα της ΑΕΚ αλλά και του Ολυμπιακού είναι ο Ντανιέλ Μπατίστα. Ο επιθετικός από το Πράσινο Ακρωτήρι όμως, είναι ο μοναδικός που έχει σκοράρει και με τις δύο ομάδες σε μεταξύ τους ντέρμπι. Από το 1989 μέχρι το 1992 έπαιξε στον Δικέφαλο και στη συνέχεια μεταγράφηκε στους Πειραιώτες. Το 1995 επέστρεψε στην ΑΕΚ και έπαιξε άλλα τέσσερα χρόνια.

Κύρος Βασσάρας: Ο Ελληνας (πρώην) διαιτητής είναι μία φιγούρα που είχαμε συνηθίσει να βλέπουμε στους αγώνες της ΑΕΚ με τον Ολυμπιακό τα τελευταία χρόνια. Δεν ήταν λίγες οι φορές που ο Κύρος Βασσάρας τραβούσε πάνω του τα βλέμματα, ενώ πολλές φορές άφηνε αμφότερες τις ομάδες δυσαρεστημένες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...