ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ !

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΓΙΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ !

Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου 2010

Η λίστα του Μέντες

Η λίστα του Μέντες
Σε ανοιχτή γραμμή βρίσκονται οι Κάρλος Φρέιτας και Ζεσουάλδο Φερέιρα με τον μεγαλομάνατζερ και εκπρόσωπο δεκάδων σπουδαίων ποδοσφαιριστών ανά την υφήλιο που ακούει στο όνομα Ζόρζε Μέντες (σ.σ. έχει τα δικαιώματα μεταξύ άλλων των Κριστιάν Ρονάλντο, Πέπε, Ντι Μαρία, Σιμάο, Νάνι, Τιάγκο Μότα, Κουαρέσμα, Καρβάλιο, Τζιοβάνι Ντος Σάντος, Άντερσον, Πάουλο Ασουνσάο.).

Ο Πορτογάλος ατζέντης που διατηρεί φιλία ετών με τον Κάρλος Φρέιτας και εκπροσωπεί τον Ζεσουάλδο Φερέιρα, ανήκει μαζί με τρεις τέσσερις ακόμα στην. αφρόκρεμα των μανατζαραίων όλης της γης και τα «προϊόντα» του φέρουν σφραγίδα. γνησιότητας και εγγύηση «καλής λειτουργίας» πολλών ετών.

Ο Παναθηναϊκός ψάχνει παίκτη για την καρδιά της μεσαίας γραμμής για το Γενάρη και ο Ζόρζε Μέντες μετέφερε στους συμπατριώτες του των «πρασίνων» τα τέσσερα ονόματα που μπορεί να φέρει χωρίς να χρειαστεί να καταξοδευτεί η ομάδα. Παίκτες με καλό βιογραφικό που έρχονται υπό μορφή δανεισμού
μέχρι το καλοκαίρι με οψιόν αγοράς. Ας τους δούμε έναν προς έναν.

ΚΛΕΜΠΕΡ ΣΑΝΤΑΝΑ

Βραζιλιάνος αμυντικός μέσος που ξέρει μπάλα. Ψηλός και δυνατός ( 1.88 μέτρα - 84 κιλά ) με μεγάλη καριέρα σε Βραζιλία και Ισπανία. Ξέρει τόσο να αναχαιτίζει τις επιθέσεις του αντιπάλου, όσο και να συμμετάσχει στην ανάπτυξη. Είναι «box to box» μέσος με υψηλή τεχνική κατάρτιση και ντρίπλα ενώ δεν διστάζει να δοκιμάσει τα πόδια του από μακρινές αποστάσεις.

Γεννήθηκε στην Ολίντα του Περναμπούκο στις 27 Ιουνίου 1981 και έμαθε τα μυστικά του ποδοσφαίρου στις ακαδημίες της Σπορτ Ρεσίφε με την οποία έπαιξε ως επαγγελματίας μέχρι το 2003. Το 2004 φόρεσε τη φανέλα της Βιτόρια, το 2005 της ιαπωνικής Κασίβα και το 2006 της Σάντος.

Το καλοκαίρι του 2007 έκανε μεταγραφή 8.000.000 ευρώ στην Ατλέτικο Μαδρίτης και την πρώτη του σεζόν στους ροχιμπλάνκος είχε 32 συμμετοχές. Το 2008-2009 δόθηκε δανεικός στη Μαγιόρκα πιάνοντας πάλι 32 συμμετοχές και σκοράροντας 5 τέρματα. Το πρώτο μισό της σεζόν 2009-2010 έπαιξε στην Ατλέτικο «γράφοντας» 22 συμμετοχές - 1 γκολ και από το Φλεβάρη ανήκει στη Σάο Πάολο με την οποία είχε στο πρωτάθλημα Βραζιλίας 30 συμμετοχές και 2 γκολ. Το συμβόλαιό του με τους «τρικολόρ» λήγει το Δεκέμβρη του 2012.

Ο Ζόρζε Μέντες ελέγχει απόλυτα τον συγκεκριμένο ποδοσφαιριστή και όπως έχει ενημερώσει τους Φρέιτας και Φερέιρα, ο Κλέμπερ Σαντάνα δεν είναι ικανοποιημένος στη Σάο Πάολο και θέλει να φύγει. Ήδη τον έχουν προσεγγίσει ομάδες όπως η Ατλέτικο Μινέιρο και η Φλουμινένσε. Μπορεί να έρθει στην Ελλάδα είτε ως δανεικός με οψιόν αγοράς για το καλοκαίρι, είτε με κανονική μεταγραφή όχι για περισσότερα από 700.000 - 800.000 ευρώ.

ΜΑΝΟΥΕΛ ΦΕΡΝΑΝΤΕΣ

Πορτογάλος κεντρικός μέσος ( 1.76 μέτρα - 75 κιλά ) που τα κάνει όλα και. συμφέρει. Στο ξεκίνημα της καριέρας του όλοι έλεγαν ότι γεννιέται ένα σπουδαίο αμυντικό χαφ όμως με το πέρασμα του χρόνου οι επιθετικές του ικανότητες αποδείχτηκαν πολύ ανώτερες των ανασταλτικών. Εξαιρετικό κράτημα μπάλας, πάσες ακριβείας και καλοζυγισμένα σουτ. Δυνατός και γρήγορος, προσφέρει πολλά τόσο στο αμυντικό κομμάτι, όσο -κυρίως- στο δημιουργικό. Γεννήθηκε στις 5 Φλεβάρη 1986 και είναι προϊόν των ακαδημιών της Μπενφίκα.

Με την επαγγελματική ομάδα των «αετών» αγωνίστηκε από το 2003 ως το 2006 έχοντας απολογισμό 67 συμμετοχές και 4 γκολ. Τη σεζόν 2006-2007 έπαιξε ως δανεικός στην Αγγλία με Πόρτσμουθ αρχικά και Έβερτον ακολούθως, φτάνοντας συνολικά τα 19 ματς - 2 γκολ. Το καλοκαίρι του 2007 η Βαλένθια πλήρωσε 18.000.000 ευρώ και τον πήρε στο Μεστάγια. Το πρώτο μισό της σεζόν 2007-2008 είχε 12 συμμετοχές με τις «νυχτερίδες» και ξαναδόθηκε δανεικός στην Έβερτον για το δεύτερο μισό πιάνοντας άλλες 10 συμμετοχές. Την περίοδο 2008-2009 με τη Βαλένθια είχε 34 αγώνες με 3 γκολ και 5 ασίστ ενώ πέρυσι είχε 19 συμμετοχές με 1 γκολ. Φέτος δεν είναι μέσα στις επιλογές του προπονητή του με αποτέλεσμα να έχει 11 συμμετοχές εκ των οποίων μονάχα οι 4 ενενηντάλεπτα. Είναι 9 φορές διεθνής και έχει σημειώσει 2 γκολ.

Ο Ζόρζε Μέντες χειρίζεται την μεταγραφή του και πριν από μια εβδομάδα συμφώνησε σε όλα με τη Μπεσίκτας για το Γενάρη με οψιόν αγοράς για το καλοκαίρι ύψους 3 εκατομμυρίων ευρώ. Τις τελευταίες μέρες όμως και παρά τις παροτρύνσεις που δέχεται από τη Βαλένθια ο 24χρονος Πορτογάλος ποδοσφαιριστής να πάει από τώρα στην Τουρκία και να ξεκινήσει προπονήσεις με τον Μπερντ Σούστερ, πατάει πόδι γιατί δεν «τρελαίνεται» στην ιδέα να μετακομίσει στη γειτονική μας χώρα. Ο νεαρός μέσος περιμένει για λίγες ακόμα μέρες να δει αν θα έχει άλλη πρόταση και ο Ζόρζε Μέντες έχει ενημερώσει τους Φρέιτας - Φερέιρα ότι μπορεί να τον φέρει υπό μορφή δανεισμού με οψιόν για το καλοκαίρι αλλά για να το κάνει θέλει μια πάρα πολύ γρήγορα απάντηση, εντός δηλαδή ολίγων ημερών.

ΖΟΑΟ ΑΡΤΟΥΡ ΡΟΣΑ ΑΛΒΕΣ

Ο λιγότερο γνωστός της παρέας του Ζόρζε Μέντες αλλά εξίσου σημαντικός ποδοσφαιριστής. Μπορεί να μην έχει κάνει τις μεταγραφές και το όνομα των προαναφερθέντων, όμως πρόκειται για εξαιρετικό εργαλείο στη μεσαία γραμμή που μπορεί να σταθεί με άνεση στο ελληνικό πρωτάθλημα. Η έκθεση λέει για τον 30χρονο (γεννηθείς 18 Αυγούστου 1980) box to box μέσο ότι πρόκειται για παίκτη τεχνικά προικισμένο, με πολύ καλές πάσες, σουτ και με μεγάλη εξυπνάδα στην οργάνωση του παιχνιδιού. Είναι δυνατό κορμί ( 1.80 μέτρα - 70 κιλά ) και πολύ αξιόπιστος στα αμυντικά του καθήκοντα. Δεν είναι τυχαίο ότι έχει φορέσει 3 φορές τη φανέλα της εθνικής Πορτογαλίας.

Από το 1998 μέχρι το 2004 φόραγε τη φανέλα της Τσάβες με απολογισμό 151 συμμετοχές και 15 γκολ. Το καλοκαίρι του 2004 πήγε στη Μπράγκα στην οποία έμεινε για ένα χρόνο (24 συμμετοχές - 4 γκολ). Τον Αύγουστο του 2005 μετακόμισε στη Λισαβόνα για χάρη της Σπόρτινγκ και έμεινε δυο χρόνια με απολογισμό 25 αγώνες και 2 γκολ. Από το 2007 μέχρι σήμερα παίζει στη Βιτόρια Γκιμαράες και έχει 92 συμμετοχές.
Είναι η πιο εύκολη περίπτωση απ' όλες και αν ο Φερέιρα πει το «ΟΚ» ο παίκτης μπαίνει στο αεροπλάνο και έρχεται άμεσα. Μια ακόμα περίπτωση στην οποία «παίζει» ο δανεισμός με οψιόν αγοράς για το καλοκαίρι.

ΝΤΙΕΓΚΟ ΣΟΟΥΖΑ

Ο Ντιέγκο Σόουζα ( 1.86 μέτρα - 87 κιλά ) της Ατλέτικο Μινέιρο γεννήθηκε στις 17 Ιούνη 1985 και είναι 1 φορά διεθνής. Για τρεις σερί χρονιές στην κορυφαία 11άδα του πρωταθλήματος Βραζιλίας (2007, 2008, 2009) και μια MVP ολόκληρου του Μπραζιλέιρο (2009) είναι τα κατορθώματα του πιο πολυθεσίτη παίκτη των τελευταίων ετών στην χώρα της. σάμπα. Παίζει ως κεντρικός μέσος, ως μέσα δεξιά, ως μέσα αριστερά, ως δεκάρι και ως δεύτερος επιθετικός. Η τεχνική του με άριστα το 10 αγγίζει το. 11. Είναι παίκτης - ηγέτης και γεμάτος ουσία.

Σκοράρει, δημιουργεί και παίρνει την ομάδα στις πλάτες του. Παιδί της Φλουμινένσε (2003-2005 με 40 εμφανίσεις), έχει φορέσει επίσης τις φανέλες των Φλαμένγκο (2006 με 22 αγώνες), Γκρέμιο (2007 με 33 αγώνες και 8 γκολ) και Παλμέιρας (2008 και 2009 με 78 αγώνες - 17 γκολ και 14 ασίστ). Λίγο πριν το καλοκαίρι μεταγράφηκε στην Ατλέτικο Μινέιρο με την οποία είχε στο φετινό πρωτάθλημα 31 εμφανίσεις, 5 γκολ και 5 ασίστ.

Ο Ζόρζε Μέντες τον πρότεινε στους «πράσινους» κατόπιν συνεννόησης με τον συνεργάτη του στην Βραζιλία, τον Κάρλος Λέιτε. Ο 25χρονος άσος μπορεί να έρθει και αυτός ως δανεικός μέχρι το καλοκαίρι με οψιόν αγοράς του 100% των δικαιωμάτων του έναντι ενός ποσού της τάξεως των 4 εκατομμυρίων ευρώ ή του 50% με τα μισά λεφτά.

Πηγή gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...