ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ !

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΓΙΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ !

Τετάρτη 27 Απριλίου 2011

«Υποχρέωσή μας να το πάρουμε»

«Υποχρέωσή μας να το πάρουμε»
Χρέος απέναντι στον κόσμο και την ιστορία της ΑΕΚ χαρακτήρισαν την κατάκτηση του Κυπέλλου στον τελικό του ερχόμενου Σαββάτου απέναντι στον Ατρόμητο οι παίκτς της ομάδας μιλώντας μετά το τέλος της πρωινής προπόνησης. 

Ο Γρηγόρης Μάκος δεν δίστασε να πει πως ακόμη και ενδεχόμενη κατάκτηση του Κυπέλλου δεν θα διαγράψει από τη μνήμη του κόσμου την «εξάρα» από τον Ολυμπιακό. «Είναι η πρώτη φορά που είμαι σε τελικό και ήρθε την κατάλληλη στιγμή για μένα γιατί έκανα καλύτερη χρονιά από πέρυσι. Πρέπει να το δούμε σαν απλό παιχνίδι. Ο περισσότερος κόσμος θα είναι μαζί μας. Επειδή είναι ένα μονό παιχνίδι κρύβει πολλές παγίδες. Ο Ατρόμητος είναι πολύ καλή ομάδα. Τα περισσότερα θετικά είναι μαζί μας. Αγχωμένες θα είναι και οι δύο ομάδες. Και δεν μας αγχώνει περισσότερο ότι έχουμε τον τίτλο του φαβορί έναντι του Ατρομήτου. Η ομάδα μας θέλει πολύ τον τίτλο. Ακόμη και αν πάρουμε όμως, αυτό δεν σβήνει το 6-0 από τον Ολυμπιακό», δήλωσε ο διεθνής μεσοαμυντικός. 

 

Ο Σεμπαστιάν Σάχα, που ήταν παρών στον προ διετίας χαμένο τελικό απέναντι στον Ολυμπιακό, ανέφερε: «Όσοι έπαιξαν σε αυτό το παιχνίδι, τώρα είναι για μας μία ευκαιρία για εκδίκηση. Είναι μία ευκαιρία για τίτλο. Για μένα είναι η δεύτερη φορά που μου έρχεται η ευκαιρία να πάρω έναν τίτλο με την ΑΕΚ και δεν θέλω να αφήσω την ευκαιρία να πάει χαμένη. Θέλω να κατακτήσω έναν τίτλο με την ΑΕΚ», τόνισε και πρόσθεσε: «Είμαστε υποχρεωμένοι να κατακτήσουμε τον τίτλο. Η υποχρέωση αυτή δεν μας γεμίζει άγχος. Η ΑΕΚ έχει παίκτες με αρκετή προσωπικότητα για να μπορούν να αντιμετωπίσουν τέτοια παιχνίδια. Είμαστε παίκτες με εμπειρία και κάποιοι άλλοι πιο νέοι, όμως όλοι μας θέλουμε το Κύπελλο. Τα τελευταία χρόνια δεν έχουμε δώσει κάποια χαρά στον κόσμο μας και οφείλουμε τουλάχιστον να τους δώσουμε αυτή τη χαρά με την κατάκτηση του Κυπέλλου. Τους έχουμε γεμίσει με πολλές πίκρες και πρέπει να τους δώσουμε και μία καλή στιγμή. Είμαστε υποχρεωμένοι να αποδεχτούμε το ρόλο του φαβορί απέναντι στον Ατρόμητο και οφείλουμε να κατακτήσουμε τον τίτλο για τον κόσμο και την ιστορία της ομάδα μας». 

Ο Νάτσο Σκόκο, ερωτηθείς αν αντιμετωπίζει τον ερχόμενο τελικό ως ευκαιρία εξιλέωσης δεδομένου ότι παρά τα δύο γκολ που πέτυχε πριν δύο χρόνια, η ομάδα του έχασε, απάντησε: «Ήταν πολύ άσχημο αυτό που συνέβη σε εκείνο το παιχνίδι. Έχουν περάσει όμως δύο χρόνια από τότε και ανήκει στο παρελθόν. Τώρα έχουμε μια καλή ευκαιρία για να επιστρέψει η ΑΕΚ στους τίτλους και να υποστηρίξουμε την ιστορία του συλλόγου. Είναι πολύ σημαντικό για τους παίκτες, τον κόσμο, την ομάδα, για όλη την ΑΕΚ. Έχουν περάσει πολλά χρόνια από τον τελευταίο μας τίτλο». 

Ο Νίκος Γεωργέας, που μαζί με τον Τραϊανό Δέλλα έχουν πανηγυρίσει τίτλο με την ΑΕΚ, δήλωσε: «Η ΑΕΚ είναι μεγάλη ομάδα. Όταν φτάνει στον τελικό πάντα είναι έτοιμη να κατακτήσει το Κύπελλο. Θέλουμε να το κατακτήσουμε για να πάρει χαρά ο κόσμος. Να εξιλεωθούμε. Να μπούμε μετά με άλλη ψυχολογία στα πλέι οφ, γιατί η χρονιά δεν τελειώνει στο Κύπελλο. Να κατακτήσουμε την πρώτη θέση και να παίξουμε στο Champions League», ενώ πρόσθεσε: «Ο Ατρόμητος είναι καλή ομάδα. Έχει καλές μονάδες. Παίζει βέβαια ρόλο και σε τι μέρα είσαι. Είναι ένα ματς, δεν έχει επαναληπτικό, αλλά αν είμαστε αυτοί που πρέπει δεν φοβόμαστε τίποτα». 

Για την πρόκληση να κατακτήσει τον τίτλο είπε: «Δεν είναι μόνο ότι εγώ έχω πάρει Κύπελλο με την ΑΕΚ. Όλοι θέλουν να γράψουν ιστορία με την ομάδα. Όλοι θέλουν να πάρουν το Κύπελλο. Όταν πρωτοήρθα στην ΑΕΚ, ήρθα για πάρω τίτλους γιατί είναι μεγάλη ομάδα. Εντάξει πήρα δύο, έχασα και κάποιους, αλλά τώρα ήρθε πάλι η ώρα να σηκώσουμε το Κύπελλο. Ζούμε για τη στιγμή που θα σηκώσουμε το Κύπελλο. Ο κόσμος θέλει να πανηγυρίσει έναν τίτλο και θέλουμε να δώσουμε χαρά σε αυτούς που θα είναι στο γήπεδο και θα πανηγυρίζουν μαζί μας, αλλά και όσους δεν θα είναι». 

Τέλος, ο Κώστας Μανωλάς, που ήταν απλός φίλαθλος στους προηγούμενους τελικούς της ΑΕΚ, αλλά τώρα θα είναι εκ των πρωταγωνιστών, δήλωσε: «Ήμουν στο 7-1 με τον Απόλλωνα, ενώ στα παιχνίδια με Ιωνικό και Ολυμπιακό ήμουν στη Νάξο και έπαιζα μπάλα. Είναι ένα μεγάλο ματς για μένα αλλά και την ομάδα. Έχουμε χρόνια να πάρουμε έναν τίτλο και νοιώθουμε ανυπομονησία. Θεωρούμε όμως ότι μπορούμε να το πάρουμε. Δεν μας έχει πει κάτι συγκεκριμένο ο προπονητής για τον τρόπο που παίζει ο Ατρόμητος. Θεωρώ ότι θα παίξει στην κόντρα επίθεση, αλλά θα κερδίσουμε εμείς. Ο τελικός είναι κίνητρο για μας, διότι η ΑΕΚ είναι μεγάλη ομάδα, για να κατακτήσουμε το τρόπαιο. Ο κόσμος μας δίνει έξτρα κίνητρο, αλλά και χαρά με την παρουσία του, γι' αυτό θέλουμε και εμείς να του δώσουμε χαρά με την κατάκτηση του Κυπέλλου. Τα άσχημα αποτελέσματα που είχαμε κατά τη διάρκεια της χρονιάς, έφεραν τη φυσική αντίδραση του κόσμου, όμως τώρα έχουμε μπροστά μας το Κύπελλο και το Champions League». Όσο για το πού θα αφιερώσει τον τίτλο, είπε: «Στο Θεό, την οικογένειά μου και το θείο μου (Στέλιο Μανωλά)». 

* Η προπόνηση της Τρίτης ολοκληρώθηκε χωρίς προβλήματα. Ο Μανόλο Χιμένεθ έχει όλους τους παίκτες στη διάθεσή του και θα έχει τη δυνατότητα να επιλέξει από ένα πλήρες οπλοστάσιο τους έντεκα εκλεκτούς για τον τελικό. Πιθανότερη ενδεκάδα με τα μέχρι τώρα δεδομένα είναι (σε 4-3-1-2) οι Σάχα, Γεωργέας, Καράμπελας, Ματέος, Δέλλας, Ντιόπ, Μάκος, Μίτσελ, Λυμπερόπουλος, Σκόκο και Μπλάνκο (αουτσάιντερ ο Μπαχά).

Πηγή sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...