ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ !

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΓΙΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ !

Τετάρτη 27 Απριλίου 2011

Αυτή η Γιουνάιτεντ δεν πιάνεται!

Αυτή η Γιουνάιτεντ δεν πιάνεται!
Έπιασε ένα, δύο, τρία, δέκα… 

Ε, πόσα ακόμα θα ‘πιανε; 

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έπεσε πάνω σε ένα συγκλονιστικό Νόιερ, ωστόσο η εμπειρία και η κλάση των παικτών του Φέργκιουσον έκαναν τη διαφορά! 

Με γκολ των Γκιγκς (67’) και Ρούνεϊ (69’) οι «κόκκινοι διάβολοι» επικράτησαν 2-0της Σάλκε στη Γερμανία, προσγείωσαν απότομα την παρέα του Ραούλ και του Κυριάκου Παπαδόπουλου και σκέφτονται ήδη τον τελικό του Champions League στο Γουέμπλεϊ! 

Φανταστικό παιχνίδι από τη Γιουνάιτεντ! Με τη σημερινή εμφάνιση απέδειξε πως είναι ικανή να κοντράρει το νικητή του ζευγαριού Ρεάλ Μαδρίτης - Μπαρτσελόνα από το οποίο θα προκύψει ο επόμενος αντίπαλός της. 

 

Δεν πέρναγε τίποτα! 

Καταιγισμός! Κατηφόρα! Η μία ευκαιρία μετά την άλλη για τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με απόλυτο έλεγχο του παιχνιδιού! Ε και τι; Η Σάλκε είχε Νόιερ και αυτό αποδείχτηκε υπεραρκετό. Ο Γερμανός πορτιέρο σε ένα από τα καλύτερα ημίχρονα που έχει κάνει τερματοφύλακας στο Τσάμπιονς Λιγκ κράτησε την εστία του ανέπαφη. 

Μόλις στο 3’ ο Νόιερ έπιασε δουλειά όταν έβγαλε με τα ακροδάχτυλα ένα φαλτσαριστό σουτ του Ρούνεϊ! Δύο λεπτά αργότερα απέκρουσε σουτ του Πάρκ ενώ στο 6’ χωρίς να πάρει ανάσα μάζεψε την μπάλα στην αγκαλιά του από προσπάθεια του Ερνάντες. Η Σάλκε είχε δύο αδύναμα σουτ προς την εστία του Φαν ντερ Σαρ οπισθοχωρώντας όσο περνούσε η ώρα. 

Η Γιουνάιτεντ ανέβαζε ολοένα ταχύτητα και στο 14΄ο Ερνάντες έχασε μοναδική ευκαιρία με τον Νόιερ να κερδίζει άλλη μία μονομαχία σε ένα ανεπανάληπτο τετ-α-τετ. Ο Μεξικανός επιθετικός έκανε ότι ήθελε στην αντίπαλη εστία χωρίς να μπορούν να τον μαρκάρουν οι αμυντικοί της Σάλκε. Στο 21’ και στο 26’ επιχείρησε άλλες δύο προσπάθειες με την μπάλα να καταλήγει άουτ. 

Ο Ρούνεϊ με τον Γκιγκς όργωναν τη μεσαία γραμμή τροφοδοτώντας ανά πάσα στιγμή την επίθεση των «κόκκινων διαβόλων» όμως η μπάλα δεν έφτανε ποτέ στα αντίπαλα δίχτυα. Ο Γερμανός κέρβερος με άλλη μία τρομερή απόκρουση έβγαλε στο 27’ την σκαστή κεφαλιά του Γκιγκς και ακόμη δεν είχε πει την τελευταία του κουβέντα. Στο 38΄ήταν εκεί πάλι εκεί σε σουτ του Ερνάντες σε μία τριπλή ευκαιρία για τους φιλοξενούμενους με τον Πάρκ και τον Γκιγκς στη συνέχεια να μην μπορούν να ευστοχήσουν. 

Το ημίχρονο έκλεισε πως αλλιώς… παρά με Νόιερ! Ο Γκιγκς έφυγε μόνος του στο 45’ βγαίνοντας τετ-α-τετ σκάβοντας την μπάλα με τον πορτιέρο της Σάλκε να λέει και πάλι το «όχι» και να κρατάει την ομάδα του στο παιχνίδι με την κατοχή να έχει φτάσει στο 66%(!) και τη Γιουνάιτεντ να έχει χάσει ένα τσουβάλι ευκαιρίες! 

Έπεσε και ο Νόιερ... 

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε όπως τέλειωσε το πρώτο. Οι παίκτες του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον μπήκαν με την ίδια όρεξη και ένταση αλλά το ίδιο έκανε και ο Νόιερ που στο 46΄απέκρουσε με δυσκολία σε κόρνερ μία δυνατή κεφαλιά του Κάρικ. Δύο λεπτά αργότερα ο Γκιγκς στόπαρε όμορφα εντός περιοχής, άδειασε υπέροχα δύο αντιπάλους του όμως το σουτ δεν ήταν καλό και κατέληξε άουτ. 

Η Σάλκε για πρώτη φορά κατάφερε να πάρει μέτρα στο γήπεδο σουτάροντας δύο φορές σε δέκα λεπτά στην εστία του Φαν ντερ Σαρ με τους Χουράδο και Έντου να μην μπορούν όμως να απειλήσουν τον Ολλανδό τερματοφύλακα. Όλα αυτά μέχρι το 65’ γιατί μετά μίλησε η κλάση της τριάδας Γκιγκς - Ρούνεϊ - Ερνάντες. 

Η μαγική τριπλέτα του Φέργκιουσον προσέφερε μεγάλες στιγμές μέσα σε πέντε λεπτά πετυχαίνοντας δύο απλά… πολύ δύσκολα γκολ! Με γρήγορες εναλλαγές της μπάλας απέναντι σε οργανωμένη άμυνα το δύσκολο έμοιαζε εύκολο και ο Νόιερ νικήθηκε! Στο 67’ από φοβερή μπαλιά του Ρούνεϊ, ο Γκιγκς βγήκε μόνος του φάτσα με την εστία και πλάσαρε ψύχραιμα κάτω από τα πόδια το Νόιερ για να διαμορφώσει το 1-0! 

Ακολούθησε άλλο ένα σουτ του Ουαλού μεσοεπιθετικού που κατέληξε άουτ και στο 69’ με τυπικές διαδικασίες η Γιουνάιτεντ πήρε προβάδισμα με δύο γκολ και καθάρισε το παιχνίδι. Ο Ερνάντες αυτή τη φορά με έξυπνη μπαλιά έβγαλε τετ-α-τετ τον Ρούνεϊ που πλάσαρε εύστοχα στη γωνία για το 2-0. 

Έπειτα οι φιλοξενούμενοι έριξαν το ρυθμό, ελέγχοντας καλύτερα τα μετόπισθεν με τους δύο προπονητές να αρχίζουν τις κινήσεις από τον πάγκο, αλλά ο αγώνας είχε πάρει πλέον την κατεύθυνσή του. Η Γιουνάιτεντ έδωσε λίγο χώρο στη Σάλκε, με το παιχνίδι να μεταφέρεται στο χώρο του κέντρου. Το σφύριγμα της λήξης βρήκε τους παίκτες του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον να πανηγυρίζουν μία δίκαια νίκη που έμεινε σε αυτή τη διαφορά γκολ μόνο χάρη σε έναν πραγματικά εκπληκτικό Νόιερ.

Πηγή sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...