ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ !

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΓΙΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ !

Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2010

«Και τώρα η σειρά της ΑΕΚ!»

«Και τώρα η σειρά της ΑΕΚ!»
Ο «χρυσός» σκόρερ του Ατρομήτου στην Τούμπα, Στέλιος Σφακιανάκης, μιλώντας στο gazzetta.gr χαρακτηρίζει απόλυτα δίκαιο το «διπλό» επί του ΠΑΟΚ και τονίζει ότι η ομάδα του αδικείται από τη θέση που κατέχει στη βαθμολογία.

Το πρώτο του εφετινό γκολ, ήταν το πιο όμορφο δώρο που έκανε στον εαυτό του για την ονομαστική του εορτή, έστω και με δύο ημέρες καθυστέρηση. Ο λόγος για τον Στέλιο Σφακιανάκη που στο 56ο λεπτό της αναμέτρησης με τον ΠΑΟΚ, πλάσαρε από κοντά τον Κρέσιτς και στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα, “πάγωσε” την έως τότε “καυτή” Τούμπα και χάρισε στην ομάδα τους τρεις υπερπολύτιμους βαθμούς. Στην δεύτερη χρονιά του στον Ατρόμητο, ο 34χρονος μέσος, αποτελεί βασικό στέλεχος της ομάδας του Γιώργου Δώνη. Μιλώντας στο gazzetta.gr, o πρώην παίκτης της Καβάλας, του Ολυμπιακού, της Ξάνθης και του ΟΦΗ, δήλωσε σίγουρος ότι οι καλύτερες μέρες έρχονται για την ομάδα του Περιστερίου και τόνισε ότι η νίκη κόντρα στην ΑΕΚ την ερχόμενη Κυριακή (05/12, 15.00) αποτελεί μονόδρομο για τον σύλλογο των δυτικών προαστίων...

- Με δεδομένο ότι ο Ατρόμητος “έβγαλε” και σε άλλα εφετινά παιχνίδια την ποιότητα που έχει ως ομάδα, θεωρείς ότι σας έλλειπε μία μεγάλη εκτός έδρας νίκη για να ξεκολλήσετε από την “ουρά” της βαθμολογίας;

«Αυτό είναι αλήθεια... Στη διάρκεια της εφετινής σεζόν δεν είχαμε καθόλου την τύχη με το μέρος μας... Πέσαμε πολλές φορές σε ατυχείς συγκυρίες και χάσαμε κρίσιμους βαθμούς από κάποια λάθη και μέχρι στιγμής, η ομάδα δεν είχε κερδίσει αυτά που της αναλογούσαν μέσα στο γήπεδο. Αυτό το “τρίποντο” που πήραμε στην Τούμπα πιστεύω ότι ισοδυναμεί με... χρυσάφι και είμαι σίγουρος ότι στη συνέχεια θα είμαστε πολύ καλύτεροι...»

- Πιστεύατε ότι μπορούσατε να κερδίσετε τον ΠΑΟΚ; Ρίχνοντας μία πιο προσεκτική ματιά στην βαθμολογία, θα διαπιστώσει κανείς ότι ο Ατρόμητος έχει πετύχει περισσότερες νίκες μακριά από το Περιστέρι και έχει συγκεντρώσει τους ίδιους βαθμούς (7) εντός και εκτός έδρας...

«Αυτό δεν είναι απαραίτητα και κακό, χωρίς ωστόσο να είναι και θετικό γιατί έχουμε παραχωρήσει τέσσερις ισοπαλίες σε έξι αγώνες εντός έδρας... Πάντως, το γεγονός ότι από πέρυσι δείχνουμε ότι μπορούμε να παίρνουμε – σε σταθερή βάση – αποτελέσματα και μακριά από το Περιστέρι, αποδεικνύει ότι η ομάδα έχει ποιότητα. Ξέραμε με ποιον παίζαμε, γνωρίζαμε ότι ο ΠΑΟΚ βρισκόταν σε καλή κατάσταση και ήθελε πολύ τη νίκη αλλά πιστεύαμε ότι αν εμείς είμαστε αυτοί που έπρεπε, μπορούσαμε να φύγουμε νικητές... Όπως κι έγινε...

- Πως καταφέρατε και κρατήσατε τον ΠΑΟΚ μακριά από την εστία σας... Με εξαίρεση τον προτελευταίο αγώνα στο “Γεώργιος Καραϊσκάκης”, στα τέσσερα τελευταία ματς, η ομάδα της Θεσσαλονίκης σκόραρε κατά μέσο όρο 2 γκολ σε κάθε παιχνίδι...

«Είχαμε διαβάσει πολύ καλά τον τρόπο παιχνιδιού τους, ξέραμε καλά τα ατού τους και αν εξαιρέσουμε μία ευκαιρία, νομίζω ότι δεν απειληθήκαμε καθόλου και η νίκη μας ήταν απόλυτα δίκαιη!»

- Που πιστεύεις ότι κρίθηκε το παιχνίδι;

«Στην εξαιρετική οργάνωση που είχαμε σε όλες τις γραμμές, από την άμυνα έως την επίθεση... Νομίζω ότι από το πρώτο λεπτό κυνηγήσαμε το γκολ και δημιουργήσαμε περισσότερες ευκαιρίες, ειδικότερα στο πρώτο ημίχρονο... Θα ήταν άδικο να φεύγαμε από την Τούμπα χωρίς τους τρεις βαθμούς της νίκης...»

- Πως εξελίχθηκε η φάση του γκολ που πέτυχες;

«Ήταν ένα από τα πιο εύκολα γκολ που έχω πετύχει ποτέ... Έκανε μία πολύ ωραία ενέργεια ο Σαγκανόφσκι από αριστερά, εγώ ακολούθησα τη φάση και όταν ο Κρέσιτς απέκρουσε το σουτ του συμπαίκτη, δεν είχα παρά να σπρώξω τη μπάλα στα δίχτυα...»

- Με βάση τη μορφή του αγώνα, πάντως, η έδρα της Τούμπας, πάντως, δεν φάνηκε να σας δυσκόλεψε...

«Νομίζω ότι συνέβη επειδή δεν δώσαμε χώρο στον ΠΑΟΚ και διαχειριστήκαμε πολύ σωστά το παιχνίδι σε όλες τις γραμμές... Όμως, το ότι τον “βγάλαμε” εκτός παιχνιδιού και δεν επηρεαστήκαμε από την ατμόσφαιρα, δεν σημαίνει κατά βάση ότι το γήπεδο δεν “κόχλαζε”...»

- Τι έχει αλλάξει στον Ατρόμητο στα τελευταία παιχνίδια και παρουσιάζει ένα πολύ πιο βελτιωμένο πρόσωπο;

«Όχι κάτι ιδιαίτερο... Απλά, τώρα βγαίνει η δουλειά που κάναμε στη διάρκεια της προετοιμασίας... Δυστυχώς, η ομάδα έχασε αδικαιολόγητα βαθμούς σε τέσσερα παιχνίδια εντός έδρας και υπό άλλες συνθήκες τώρα θα βρισκόταν στις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας... Αδικούμαστε πολύ από την θέση που έχουμε στον βαθμολογικό πίνακα...»

- Πλέον βρισκόσαστε στην 10η θέση με πέντε βαθμούς λιγότερους από την 3η στη βαθμολογία Καβάλα και τρεις περισσότερους από την ουραγό Λάρισα... Αν εξαιρέσουμε τον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό, όλες οι υπόλοιπες ομάδες, λίγο-πολύ, “βράζουν” στο ίδιο καζάνι... Θεωρείς ότι έτσι θα κυλήσει το πρωτάθλημα μέχρι το τέλος;

«Αυτό που είναι σίγουρο πλέον, είναι ότι δεν υπάρχει κανένα ματς για το οποίο μπορεί κάποια ομάδα να είναι σίγουρη ότι θα κερδίσει... Παρ' όλα αυτά, πιστεύω ότι σε μερικές αγωνιστικές το τοπίο θα ξεκαθαρίσει και θα φανούν οι ομάδες που ανήκουν στα ανώτερα στρώματα και αντίστοιχα εκείνες που θα παλέψουν για τη σωτηρία...»

- Ο στόχος ο δικός σας, ποιος είναι;

«Το είχαμε ξεκαθαρίσει από την αρχή ότι ο στόχος είναι αρχικά η 7η θέση και από 'κει και πέρα ό,τι καλύτερο ήθελε προκύψει... Εμείς, όμως, δεν κοιτάμε τόσο μακριά και ασχολούμαστε μόνο με το πως θα κερδίσουμε επόμενο παιχνίδι και κατ' επέκταση την ΑΕΚ... »

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...