ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ !

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΓΙΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ !

Πέμπτη 11 Νοεμβρίου 2010

Nα, τι άλλαξε ο Μανόλο!!

Nα, τι άλλαξε ο Μανόλο
Ο διευθυντής του «Score» και συνεργάτης του gazzetta.gr, Σπύρος Νταγιάκος, γράφει για όσα έχει καταφέρει ως τώρα στην ΑΕΚ ο Μανόλο Χιμένεθ. «Τον Δεκέμβριο θα δείτε μια άλλη ομάδα». Το λέει και το πιστεύει ο Χιμένεθ. Σε αυτόν τον πρώτο μήνα που βρίσκεται στην τεχνική ηγεσία της ΑΕΚ πάντως, ο Ισπανός έχει καταφέρει πολύ περισσότερα από όσα περίμενε ακόμη και ο πιο αισιόδοξος οπαδός της ΑΕΚ.

Εν μέσω πολλών προβλημάτων η Ένωση κατάφερε να μείνει «ζωντανή». Μέσα στους στόχους της, διεκδικώντας και το πρωτάθλημα και το κύπελλο, αλλά και την πρόκριση στην επόμενη φάση του Γιουρόπα Λιγκ.

Μπάλα αξιώσεων δεν παίζει ακόμη και θα χρειαστεί ακόμη χρόνο αλλά και ενίσχυση για να το πετύχει. Όμως σε σχέση με ένα χρόνο πριν δεν έχει τεθεί τόσο πρόωρα και τόσο άδοξα νοκ άουτ. Είναι κοντά στην κορυφή, όταν πέρσι τέτοιο καιρό ήταν στο -11 και στην αποκαρδιωτική 10η θέση. Συνεχίζει στο Κύπελλο, τη στιγμή που πέρσι είχε γνωρίσει έναν ντροπιαστικό αποκλεισμό στη Φυλή. Όσον αφορά την Ευρώπη θα διεκδικήσει στην Κροατία το εισιτήριο για τους «32».

Η σημασία του να αξιοποιείς κάθε παίκτη καθορίζει το μέλλον της ομάδας. Ευτυχώς, η αλλαγή στην τεχνική ηγεσία ανέδειξε και μια πάρα πολύ σημαντική παράμετρο. Η ΑΕΚ έχει ελλείψεις, θα χρειαστεί σίγουρα ενίσχυση, όμως έχει και κάποιους ποδοσφαιριστές, οι οποίοι δεν είχαν αξιολογηθεί σωστά.

Χαρακτηριστικότερο παράδειγμα ο Ρότζερ Γκερέιρο. Ένας από τους «κομμένους» του καλοκαιριού, που αναγκάστηκε να κάνει προπόνηση μόνος του και να περιμένει μπας και βρεθεί καμιά πρόταση. Ούτε πρόταση βρέθηκε ούτε μπήκε στην ομάδα. Τέλος πάντων, ευτυχώς ο Μπάγεβιτς αποχώρησε και μαζί έφυγε από τα αποδυτήρια όλη αυτή η αρνητική ενέργεια για ποδοσφαιριστές, που είχαν «κοπεί» πριν καν αγωνιστούν.

Ειδικά ο Ρότζερ δεν πήρε ποτέ από τον πρώην τεχνικό της ΑΕΚ την ευκαιρία. Ο Μανόλο λοιπόν - όχι μόνο αναγκαστικά λόγω των πολλών απουσιών αλλά και λόγω φιλοσοφίας - από την πρώτη ημέρα που ήρθε έδειξε να υπολογίζει σε όλους. Φρόντισε παράλληλα να περάσει ένα σαφές μήνυμα προς κάθε παίκτη: «Θα πάρετε όλοι ευκαιρίες, ξεκινάμε από την αρχή». Αν και μεσούσης της περιόδου, ο Ισπανός επιχείρησε να αξιοποιήσει τους πάντες.
Η Τούμπα αλλά και η Καβάλα που ακολουθούν εκτός έδρας θα κρίνουν πολλά. Εκεί τουλάχιστον ο Μανόλο θα έχει κι άλλες λύσεις στα χέρια του.

Ο Λυμπερόπουλος, ο Μανωλάς, αλλά και ο Σκόκο μετρούν πλέον αντίστροφα για την επιστροφή τους. Οι δυο πρώτοι θα δώσουν σίγουρα το παρών στην αναμέτρηση του Σαββάτου με τον ΠΑΟΚ, ενώ και ο Νάτσο το παλεύει. Με αυτές τις σημαντικές επιστροφές ο Μανόλο πλέον χαμογελάει ετοιμάζοντας την ομάδα για αυτές τις δύο καθοριστικές αναμετρήσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...