ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ !

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΓΙΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ !

Κυριακή 31 Οκτωβρίου 2010

«Άδικος» ο κανόνας του οφσάιντ!!

«Άδικος» ο κανόνας του οφσάιντ

Ο προπονητής της Άρσεναλ, Αρσέν Βενγκέρ, είχε ένα ντιμπέιτ με τους δημοσιογράφους για τον κανόνα του οφσάιντ. Σε κάποιες περιπτώσεις, όπως τόνισε, «το θέμα παραμένει λίγο θολό. Ο Τιερί Ανρί ήταν ειδικός σε αυτό».

Στη συνέντευξη Τύπου για τον αυριανό αγώνα με τη Γουέστ Χαμ, ο Αλσατός ρωτήθηκε για το γκολ του Γουόλκοτ κόντρα στην Νιουκάστλ, στον αγώνα της Τετάρτης. Το δεύτερο γκολ των Λονδρέζων αμφισβητήθηκε έντονα στο «Νησί», θεωρώντας ότι ήταν οφσάιντ, αλλά μάλλον αυτό που ενοχλεί πιο πολύ είναι ότι οι «ανθρακωρύχοι» το θεώρησαν «άδικο».

Αυτού του είδους οι περιπτώσεις και ο κανόνας: «Η ευθεία είναι υπέρ του επιτιθέμενου» μονοπώλησαν το ενδιαφέρον στη συζήτηση με τον Βενγκέρ.

«Είμαι ικανοποιημένος με τον κανόνα αυτό», δήλωσε αρχικά ο τεχνικός των «κανονιέριδων» και συνέχισε: «Το μόνο πράγμα που μερικές φορές με προβληματίζει είναι αν κάποιος επιθετικός βρίσκεται στο κέντρο της επίθεσης και είναι 5 μέτρα οφσάιντ, και σκοράρει μετά από πάσα σε ‘πρώτο χρόνο’ από τα άκρα, τότε αυτό είναι κάπως άδικο», παραδεχόμενος ουσιαστικά ότι το γκολ σωστά μέτρησε, αλλά δεν είναι δίκαιο.

«Το θέμα είναι ότι εσείς κρίνετε την κατάσταση όταν η μπάλα παίζεται. Αυτό σημαίνει ότι η ‘φάση δύο’ γίνεται ‘φάση ένα’ γιατί ξανακρίνετε την φάση όταν η μπάλα παίζεται, επομένως η ‘φάση δύο’ είναι σαν να μην υπάρχει ουσιαστικά. Εδώ το θέμα παραμένει λίγο θολό. Γι αυτό μερικές φορές φαίνεται ότι κάποιος προσπαθεί να εκμεταλλευτεί τον κανόνα του οφσάιντ».

Ο Βενγκέρ θέλει να πει ότι σε φάσεις όπως εκείνη του Γουόλκοτ, όταν ο επιτιθέμενος βρίσκεται στη μία άκρη του γηπέδου σε θέση οφσάιντ αλλά καλύπτεται από αμυντικό που βρίσκεται στην άλλη άκρη, τότε σύμφωνα με τον κανόνα είναι τυπικά «νόμιμος». Όμως ουσιαστικά δεν είναι δίκαιο, αφού δεν έχει αντίπαλο κοντά του και φεύγει μόνος του. Έτσι κριτικάρει όσους επιθετικούς το κάνουν αυτό επίτηδες για να βρεθούν σε πλεονεκτική θέση, όπως ο Ανρί: «Ο Τιερί Ανρί ήταν ειδικός σε αυτό. Χρησιμοποιούσε πολύ την ευφυΐα του και βρίσκονταν συχνά σε τέτοιες καταστάσεις. Εμείς στο παιχνίδι μας δεν χρησιμοποιούμε αυτή την τακτική σκοπίμως».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...