ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ !

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΓΙΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ !

Κυριακή 31 Οκτωβρίου 2010

Οι «μάγισσες»… της Σμύρνης!

Οι «μάγισσες»… της Σμύρνης!
Ο Πανιώνιος επικράτησε με 1-0 της ΑΕΚ και πήρε "βαθιά" βαθμολογική "ανάσα" ενόψει της συνέχειας του πρωταθλήματος. Ο Ριέρα στο 50' το γκολ που έκρινε την αναμέτρηση. Κακή η "Ένωση", που από το 35' έπαιζε με δέκα παίκτες λόγω της αποβολή του Νταντόμο.

Ο Σάχα έπιασε πέναλτι του σκόρερ στο 33'..

Δύο σερί σταμάτησαν το βράδυ της Κυριακής στη Νέα Σμύρνη. Αυτό των τεσσάρων ηττών του Πανιωνίου και αυτό των τριών νικών της ΑΕΚ. Οι "κυανέρυθροι" ήταν με την πλάτη στον τοίχο, αφού κινδύνευαν να μείνουν στην τελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα σε περίπτωση ήττας από τους "κιτρινόμαυρους", όμως δεν επέτρεψαν αυτό να συμβεί.
Ο Ριέρα τής… έκοψε τον αέρα! (video)

Με τον Ακη Μάντζιο στον πάγκο τους, αντί του Μίκαελ Στόρε, οι παίκτες της ομάδας της "πλατείας" έκαναν κατάθεση ψυχής στον αγωνιστικό χώρο, στο πρώτο ημίχρονο έπαιξαν την ΑΕΚ σαν τη... γάτα με το ποντίκι και με υπέροχη διαχείρηση του αγώνα, μετά το γκολ του Ριέρα, πανηγύρισαν τη δεύτερη νίκη τους στο φετινό πρωτάθλημα, μετά από αυτή επί του Αρη.

Από την άλλη η ομάδα του Μανόλο Χιμένεθ παρουσιάστηκε κατώτερη των περιστάσεων. Δεν μπήκε σε κανένα σημείο στο κλίμα του αγώνα και δεν εκμεταλλεύτηκε την ευκαιρία που της παρουσιάστηκε να πλησιάσει την κορυφή του βαθμολογικού πίνακα. Η "Ένωση" εκτός από την απώλεια των τριών βαθμών, "έχασε" τους Ντιόπ και Δέλλα με τραυματισμό, τον Νταντόμο που αποβλήθηκε για μία ανόητη ενέργεια και πλέον είναι αναγκασμένη να σκεφτεί το ματς με την Αντερλεχτ για την 4η αγωνιστική του Europa League...

Καθολική η υπεροχή των γηπεδούχων
Το πρώτο ημίχρονο ξεκίνησε με τον Πανιώνιο να αναλαμβάνει την πρωτοβουλία των κινήσεων από το πρώτο λεπτό και να επιβάλλει το ρυθμό του με χαρακτηριστική ευκολία. Οι γηπεδούχοι έδειχναν απελευθερωμένοι από την αποχώρηση του Μίκαελ Στόρε και πολύ πιο "δυνατοί" στον αγωνιστικό χώρο. Την ίδια ώρα οι φιλοξενούμενοι που προέρχονταν από ένα σερί καλών εμφανίσεων και τριών νικών στη Super League, εμφανίστηκαν αγνώριστοι. Οι τρεις γραμμές έδειχναν ασύνδετες και ειδικά ο Τζιμπούρ έμοιαζε να είναι σαν την... καλαμιά στον κάμπο.
Οι παίκτες του Πανιωνίου πανηγυρίζουν το γκολ που πέτυχε ο Ριέρα
Οι "κυανέρυθροι" στο δεύτερο δεκάλεπτο δημιούργησαν τέσσερις καλές ευκαιρίες για να προηγηθούν, όμως στις τρεις εξ αυτών, ο Σάχα κατέβασε τα... ρολά. Το τρίτο δεκάλεπτο βγήκε χωρίς ιδιαίτερη πίεση για την εστία του γκολκίπερ του "δικεφάλου", όμως με την έναρξη του τέταρτου άρχισαν και πάλι τα ζόρια. Συγκεκριμένα ο Αργυρίου στο 32' ανέτρεψε ανόητα τον Μπάλαμπαν, ο οποίος του έκανε δύσκολη τη ζωή και ο Μιχάλης Τσινιάρης χωρίς να διστάσει καταλόγισε την εσχάτη των ποινών. Ο Ριέρα θέλησε να σκοράρει ξανά εις βάρος της ΑΕΚ, όμως ο Σάχα σε ρόλο φύλακα αγγέλου, απέτρεψε το 1-0.
Λύγισε η ΑΕΚ στη Νέα Σμύρνη
Και ενώ ο Μανόλο Χιμένεθ που από το 25' είχε αλλάξει τον Ντιόπ με τον Γκέντσογλου, λόγω τραυματισμού του Σενεγαλέζου μέσου, ετοιμαζόταν να ρίξει στη μάχη τον Μπλάνκο, ήρθε μία ακόμα ανόητη ενέργεια, αυτή τη φορά από τον άλλο μπακ του, τον Νταντόμο, να του ανατρέψει τα πλάνα. Ο Ουρουγουανός κλώτσησε τον Σάμαρη και ο Αθηναίος διαιτητής του έδειξε το δρόμο για τα αποδυτήρια. Μία υποψία ευκαιρίας στο 44' από πλευράς των "κιτρινόμαυρων" απλά έδειξε ότι στο γήπεδο υπάρχει και η ΑΕΚ, αλλά το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με ένα ακόμα δυσάρεστο νέο για τον Ισπανό τεχνικό της "Ένωσης", που είδε τον Δέλλα να αποχωρεί και αυτός τραυματίας από τον αγωνιστικό χώρο...


Η "εκδίκηση" του Ριέρα
Το β' σαρανταπεντάλεπτο ξεκίνησε με τις καλύτερες προϋποθέσεις για τους γηπεδούχους. Ότι δεν κατάφεραν στις πέντε ευκαιρίες που δημιούργησαν στο πρώτο ημίχρονο το πέτυχαν στην πρώτη τους επίσκεψη στην εστία του Σάχα στο δεύτερο μέρος της αναμέτρησης. Η σέντρα του Μανιάτη στην καρδιά της άμυνας της ΑΕΚ για το κεφάλι του Ριέρα ήταν... λουκούμι για τον Ισπανό, ο οποίος νίκησε τους Αργυρίου και Μανωλά στον "αέρα" αλλά και τον Σάχα και άνοιξε το σκορ (50').

Το γκολ αυτό έκοψε τα πόδια των "κιτρινόμαυρων" που ήταν όλοι πλην του Σάχα σε πολύ κακή βραδιά. Όσο για τους γηπεδούχους, η ψυχολογία και η αυτοπεποίθηση τους εκτοξεύτηκε. Για τα επόμενα 25' οι "κυανέρυθροι" έδωσαν χώρο στην ΑΕΚ για να ανέβει στον αγωνιστικό χώρο και να βρούνε χώρο για να "χτυπήσουν" στην αντεπίθεση και ταυτόχρονα έκλεισαν κάθε διάδρομο προς την εστία του Μάχο εκμεταλλευόμενοι και το αριθμητικό τους πλεονάκτημα.

Στα τελευταία δεκαπέντε λεπτά του ματς οι γηπεδούχοι είχαν τη δυνατότητα να "κλειδώσουν" την κατάκτηση των τριών βαθμών, όμως οι λανθασμένες επιλογές τους στην τελική τους προσπάθεια, ή οι κακές "εκτελέσεις" δεν άλλαξαν το τελικό αποτέλεσμα...

Χιμένεθ: «Θα έχουμε κι άλλες ευκαιρίες»
Ο προπονητής της ΑΕΚ, Μανόλο Χιμένεθ, πιστεύει ότι παρά την ήττα από τον Πανιώνιο, στην ομάδα του θα παρουσιαστούν κι άλλες ευκαιρίες για να… πιάσει την κορυφή.
Χιμένεθ: «Θα έχουμε κι άλλες ευκαιρίες»
Σε ό, τι αφορά την εικόνα της ομάδας του στο ματς, ο Ισπανός τεχνικός δήλωσε στην τηλεόραση της Nova ότι: «Ακόμα και όταν μείναμε με δέκα παίκτες, δεν ήμασταν χειρότεροι από τον Πανιώνιο. Δεχθήκαμε ένα γκολ που προήλθε από δικό μας λάθος. Μείναμε με δέκα παίκτες και έπρεπε να αντέξουμε. Δεν ήταν εύκολο. Κάναμε δύο αναγκαστικές αλλαγές, αλλά ακόμα κι έτσι έπρεπε να συνεχίζουμε να παίζουμε».




  • Αυτή ήταν η πρώτη ήττα της ΑΕΚ με τον Μανόλο Χιμένεθ στον πάγκο της και μάλιστα το πρώτο γκολ που δέχεται με τον Ισπανό τεχνικό στο "τιμόνι". Παράλληλα ήταν η τρίτη της φετινή ήττα στη Σούπερ Λιγκ και αυτή εκτός έδρας).



  • Γήπεδο: Πανιωνίου ΓΣ
    Διαιτητής: Μιχάλης Τσινιάρης (Αθηνών)
    Βοηθοί: Χρήστος Μπαλτάς (Αχαΐας), Χρήστος Σωτηρόπουλος (Αχαΐας)
    4ος: Μιχάλης Βοσκάκης (Ρεθύμνου)

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    LinkWithin

    Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...