ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ !

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΓΙΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ !

Σάββατο 4 Δεκεμβρίου 2010

Σούπερ 13άρι!

Σούπερ 13άρι!
Τα εγκαίνια του νέου γηπέδου της Λάρισας είναι το γεγονός της αγωνιστικής! Σε αγωνιστικό επίπεδο, ωστόσο, η μέρα ξεκινάει με τις αναμετρήσεις Ηρακλή-Εργοτέλη (17:15, NS2), Πανιωνίου-Κέρκυρας (17:15, NS6) και την προσπάθεια του Παναθηναϊκού να μείνει μόνος πρώτος απέναντι στον Πανσερραϊκό (19:30, NS1). ΗΡΑΚΛΗΣ-ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ

Η μοίρα τους, όπως και των περισσότερων ομάδων που βρίσκονται από την τέταρτη θέση και κάτω, μοιάζει προς το παρόν με εκείνη όσων ανεβαίνουν στα τρενάκια του λούνα παρκ. Τη μια στιγμή μπορεί να βρίσκεσαι στην κορυφή και την επόμενη να έρθει μια απότομη κατηφόρα να σε ταράξει! Ο Ηρακλής έπειτα από δύο συνεχόμενες ήττες, χρειάζεται βαθμούς προκειμένου να μην πέσει στα… χαμηλά πατώματα, ενώ ο Εργοτέλης ανάσανε λιγάκι με τη νίκη επί της Λάρισας, ωστόσο χρειάζεται ακόμα δρόμο για να επιστρέψει σε πιο ασφαλή στρώματα.

STATUS: Πάνω-κάτω!
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ: Σάββατο, 17:15 (NS2)
ΜΕΡΟΣ: Καυταντζόγλειο
GROUP: Πώς μ’ αρέσει αυτή η έδρα…!

Είναι από τις περιπτώσεις που το κοιτάς δύο και τρεις φορές προκειμένου να είσαι σίγουρος. Κι όμως είναι αλήθεια! Ο Ηρακλής, λοιπόν, έχει κατορθώσει να κερδίσει μόλις μία φορά στο Καυταντζόγλειο τον Εργοτέλη, ο οποίος έχει εξαιρετική παράδοση απέναντι στον Γηραιό στη Θεσσαλονίκη. Καλύτερη απ’ ό,τι έχει και στην Κρήτη ακόμα. Η ομάδα του Νίκου Καραγεωργίου ηττήθηκε στην πρώτη της παρουσία ποτέ στην Α’ Εθνική με 2-0 στις 23/1/2005 κι έκτοτε δεν έχει χάσει στην έδρα των Κυανόλευκων σε σύνολο πέντε αγώνων. Έχει κερδίσει τρεις φορές και μάλιστα χωρίς να δεχτεί γκολ (0-1, 0-2, 0-2) κι έχει αποσπάσει μία λευκή ισοπαλία.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΦΙΛΩΝ: Κάκος, Ευθυμιάδης, Ελευθερίου
ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙΣ: Δεν θα αγωνιστεί ο τιμωρημένος Ιακόμπ, ενώ επιστρέφει ο Ηλιάδης. Ο τιμωρημένος Ρουμπάκης και ο τραυματίας Αλεξόπουλος δεν είναι στη διάθεση του Νίκου Καραγεωργίου.

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ-ΚΕΡΚΥΡΑ

Η Κέρκυρα είναι το κεντρικό θέμα στον αγώνα με τον Πανιώνιο. Όχι πως οι Κυανέρυθροι που έχουν δύο συνεχόμενες νίκες και με τρίτη… αποχαιρετούν την ουρά είναι κάτι το αδιάφορο, αλλά η… ίντριγκα είναι στους φιλοξενούμενους. Ο Μπόζινταρ Μπάντοβιτς θα κάνει ντεμπούτο στον πάγκο των Φαιάκων και μάλιστα σε ένα γήπεδο όπου είχε βρεθεί σε ένα από τα πρώτα του παιχνίδια ως τεχνικός του Ολυμπιακού. Ο Σέρβος προπονητής είχε αντιμετωπίσει τον Πανιώνιο και –το εκπληκτικό!– τον Άκη Μάντζιο στις 31/1/2010, όταν οι Ερυθρόλευκοι επικράτησαν με σκορ 1-0. Ήταν το δεύτερο ματς για τον Μπάντοβιτς στον πάγκο του Ολυμπιακού την περασμένη σεζόν και η πρώτη του νίκη.

STATUS: Πώς τα φέρνει η ζωή;;
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ: Σάββατο, 17:15 (NS6)
ΜΕΡΟΣ: Νέας Σμύρνης
GROUP: Πελάτη μου!!!

Λέγαμε για το ντεμπούτο του Μπόζινταρ Μπάντοβιτς, όμως η παράδοση δεν είναι η καλύτερη για την Κέρκυρα απέναντι στον Πανιώνιο και συνεπώς για ντεμπούτο νέου τεχνικού. Βασικά, η παράδοση είναι η χειρότερη!! Οι Κυανέρυθροι έχουν το απόλυτο σε νίκες απέναντι στους Φαίακες, ανεξαρτήτως έδρας ή διοργάνωσης. Τέσσερις νίκες στο πρωτάθλημα και μία στο κύπελλο συνθέτουν την προϊστορία των δύο ομάδων, με τα γκολ να αθροίζονται στο 12-3. Αξιοσημείωτο είναι πως έχει επαναληφθεί τρεις φορές στα πέντε ματς το σκορ 3-1 υπέρ του Πανιωνίου.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΦΙΛΩΝ: Χαραλαμπίδης, Τρύφων, Γεωργιάδης
ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙΣ: Ο Λάτκα που είναι τιμωρημένος και Κουμορτζί, Βαρό και Βαζ Τε είναι εκτός από τον Πανιώνιο. Οι Βενέτης και Καλαντζής που τραυματίστηκαν στον αγώνα με τον Παναθηναϊκό δεν είναι στη διάθεση του Μπόζινταρ Μπάντοβιτς.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ-ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ

Είναι μια εβδομάδα που τα είχε όλα για τον Παναθηναϊκό και μπορεί ο καθένας να ερμηνεύσει το status όπως θέλει! Δεύτερος αγώνας για τον Ζεσουάλντο Φερέιρα στο ελληνικό πρωτάθλημα, δεύτερος γύρος για τον Σίντνεϊ Γκοβού που μάλλον θα πάρει ευκαιρία από τον Πορτογάλο τεχνικό, αλλά και… δεύτερος γύρος για τις μπουνιές του Σεμπαστιάν Λέτο με τον Γιώργο Καραγκούνη. Εκεί θα εστιάσουν οι οπαδοί του Τριφυλλιού, αφού τέτοια παιχνίδια λογικά δεν πρέπει να προβληματίζουν τους πρωταθλητές. Ούτε και τον Πανσερραϊκό, που μετά τη νίκη του κόντρα στον Άρη δεν άγχεται για το αποτέλεσμα στο ΟΑΚΑ.

STATUS: Δεύτερος γύρος…!
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ: Σάββατο, 19:30 (NS1 & HD)
ΜΕΡΟΣ: ΟΑΚΑ
GROUP: Φοβού τη… χαλαρότητα!

Για την προϊστορία δεν πρέπει καν να γίνεται λόγος! Ο Πανσερραϊκός είχε κάνει τη ζημιά στον Παναθηναϊκό πριν από δύο χρόνια για το κύπελλο και είχε κερδίσει 3-2 στο ΟΑΚΑ, ωστόσο πέραν τούτου έχει να επιδείξει μία νίκη το 1992, μία το 1968 και μια ισοπαλία το 1975. Εκείνο που πρέπει να απασχολεί περισσότερο τους γηπεδούχους και να δίνει ελπίδες στους φιλοξενούμενους, είναι ο τρόπος που μέχρι τώρα αντιμετωπίζουν οι Πράσινοι τέτοια ματς. Δύο ισοπαλίες (με Ξάνθη και Λάρισα) και το πρώτο 20λεπτο στον αγώνα με τον Ηρακλή δείχνουν πως αν δεν υπάρξει σοβαρότητα, μπορεί και να ανατραπούν τα δεδομένα του αγώνα.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΦΙΛΩΝ: Μάνταλος, Βασιλειάδης, Δημόπουλος
ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙΣ: Δεν θα αγωνιστεί ο Λουίς Γκαρσία, αλλά και οι Λέτο-Καραγκούνης λόγω του επεισοδίου που είχαν. Οι Κάστρο και Παντελιάδης θα εκτίσουν την ποινή τους στο συγκεκριμένο ματς και δεν υπολογίζονται.

ΞΑΝΘΗ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ

Είναι ένα παιχνίδι που ξεκινάει, όπως και όλα τα υπόλοιπα, από το 0-0. Μόνο που μπορεί να τελειώσει στην ισοπαλία, έστω κι αν δεν είναι 0-0! Παρότι η Ξάνθη δεν έχει λευκή ισοπαλία στο πρωτάθλημα και ο Ολυμπιακός έχει μείνει στο 0-0 μόνο μια φορά, το «Χ» φαντάζει ως το επικρατέστερο αποτέλεσμα στον αγώνα. Οι νεοφώτιστοι είναι στην κορυφή της Super League με εφτά ισοπαλίες, ακολουθούνται από τον Ηρακλή με έξι κι έπεται η Ξάνθη, με τρεις ακόμα ομάδες να έχουν από πέντε. Αντιλαμβάνεστε, λοιπόν, το λόγο για το οποίο η νίκη ενός εκ των δύο συνόλων φαντάζει ως έκπληξη.

STATUS: «Χ»αράς Ευαγγέλια!
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ: Κυριακή, 15:00 (ΝΕΤ)
ΜΕΡΟΣ: Πηγάδια
GROUP: Χτίζουμε το μέλλον!!!

Η αντάμωσή τους στα μεγάλα σαλόνια ήταν σύντομη. Ανέβηκε η Ξάνθη, έπεσε ο Ολυμπιακός Βόλου και 20 χρόνια μετά τα ξαναλένε. Μόλις μία σεζόν ανταμώθηκαν στα μεγάλα σαλόνια, με την ακριτική ομάδα να έχει κερδίσει 2-0 στο παλιό της γήπεδο και τον Ολυμπιακό να έχει επικρατήσει 1-0 στον Βόλο. Η πιο πρόσφατη αναμέτρηση των δύο ομάδων ήταν την περασμένη σεζόν στο κύπελλο Ελλάδας, με την Ξάνθη να κερδίζει και πάλι με το ίδιο σκορ (σ.σ. 2-0). Στα αξιοσημείωτα είναι το γεγονός πως τα τρία από τα τέσσερα γκολ της ακριτικής ομάδας απέναντι στους Βολιώτες τα έχουν πετύχει Βραζιλιάνοι!

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΦΙΛΩΝ: Σπάθας, Μπαλτάς, Φαντόπουλος
ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙΣ: O Τζάγκι λόγω τιμωρίας δεν θα είναι στη διάθεση του Παπαδόπουλου, αλλά επιστρέφει ο Πόι. Ο Μόνχε που αποβλήθηκε στο ματς με την Καβάλα δεν θα αγωνιστεί, καθώς αμφίβολη είναι η συμμετοχή του Σανκαρέ.

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ-ΑΕΚ

Τριγύρω όλοι σφυρίζουν και στη μέση ο Γιώργος Δώνης!! Το group σαφώς και είναι αφιερωμένο στον Έλληνα τεχνικό που αντιμετωπίζει την ομάδα στην οποία δεν κατάφερε να μείνει όσο θα ήθελε, όμως ταιριάζει και στους δύο αντιπάλους. Η ΑΕΚ μετά τη νίκη στο ντέρμπι και το διπλό στο ΟΑΚΑ θέλει να χτίσει ένα σερί νικών απέναντι στον Ατρόμητο, που για πρώτη φορά στο πρωτάθλημα θα προσπαθήσει να κάνει δύο συνεχόμενες νίκες! Οι γηπεδούχοι έχουν πρόβλημα στο γήπεδό τους, αφού έχουν επικρατήσει μόνο επί του Πανσερραϊκού, αλλά ταυτόχρονα έχουν χάσει μόνο από τον Παναθηναϊκό. Η ΑΕΚ, πάντως, μετά τα πρώτα χρόνια που δεν έβρισκε τρόπο διαφυγής από το Περιστέρι, μετράει δύο συνεχόμενες νίκες με 0-1.

STATUS: Το τρένο τσαφ τσουφ!
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ: Κυριακή, 15:00 (NS2)
ΜΕΡΟΣ: Δ.Σ. Περιστερίου
GROUP: Τώρα βρήκες να σκοράρεις;;

Εκεί που είχε την ησυχία του ο Γιώργος Δώνης, ήχησε το καμπανάκι στα αυτιά του. Έχει να προβληματιστεί ιδιαιτέρως για τον Ίσμαελ Μπλάνκο, η «ανάσταση» του οποίου καθόλου δεν πρέπει να ευχαριστεί τον Έλληνα τεχνικό. Ο Αργεντινός επιθετικός σε τέσσερα παιχνίδια με τον Ατρόμητο έχει πετύχει ισάριθμα γκολ και τη μοναδική φορά που δεν σκόραρε ήταν γιατί δεν… αγωνίστηκε! Δύο γκολ στο ντεμπούτο του στο ελληνικό πρωτάθλημα, το γκολ που έκανε τη διαφορά πέρυσι στο Περιστέρι, αλλά και το τρίτο της ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ που έκανε το 3-1, πριν έρθει η ισοφάριση του Ατρόμητου σε 3-3.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΦΙΛΩΝ: Σταθόπουλος, Καρατζίκας, Γεωργαράκος
ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙΣ: Είναι πιθανόν να προλάβει την αναμέτρηση και να επιστρέψει ο Παντελής Καφές. Ο Θανάσης Καραγκούνης που προσβλήθηκε από ίωση στη διάρκεια της εβδομάδας δεν είναι στη διάθεση του Γιώργου Δώνη.

ΑΡΗΣ-ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ

Η αποθέωση του Άρη και η αποθέωση του παραλογισμού. Μια ομάδα που μπορεί να προκριθεί από έναν από τους πλέον δύσκολους ομίλους του Europa League και μια ομάδα που κερδίζει δύο φορές την Ατλέτικο Μαδρίτης, πιθανότατα να μην κερδίσει τον Αστέρα Τρίπολης. Οι Κίτρινοι συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα στο ελληνικό πρωτάθλημα, όπου συνηθίζουν να παρουσιάζουν το κακό τους πρόσωπο. Μετά το τοπίο στην ομίχλη στις Σέρρες, έρχεται η αναμέτρηση με τον Αστέρα για να τους προσγειώσει στην ελληνική πραγματικότητα, μια και φαίνεται πως η Primera Division θα τους ταίριαζε καλύτερα.

STATUS: Θέλω να παίξω στην Primera Division!
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ: Κυριακή, 17:15 (NS3)
ΜΕΡΟΣ: «Κλεάνθης Βικελίδης»
GROUP: Ένα τσουρέκι δώρο!

Ήταν εκ των πρωταγωνιστών στο ματς με τον Ατρόμητο, πρωταγωνιστής στο ματς με τη Λάρισα και από τους κορυφαίους στη Μαδρίτη. Άμυνα έπαιξε, γκολ έβαλε, πέναλτι κέρδισε, τι άλλο να κάνει ο άνθρωπος; Μπορεί να απολαύσει την αποθέωση στο «Κλεάνθης Βικελίδης», αφού εκτός των άλλων ο Νίκος Λαζαρίδης έχει και την ονομαστική του γιορτή τη Δευτέρα. Μέσα στην αποθέωση για τον Έλληνα αμυντικό, να μην ξεχάσουν να ευχαριστήσουν και τον Αστέρα Τρίπολης, απ’ όπου έφυγε ύστερα από 5,5 χρόνια και ανηφόρισε στη Θεσσαλονίκη για τον Άρη.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΦΙΛΩΝ: Αρετόπουλος, Σωτηρόπουλος, Γουργιώτης
ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙΣ: Οι Ναφτί και Μισέλ είναι τιμωρημένοι και δεν θα είναι στη διάθεση του Κούπερ. Ο Αργυρόπουλος θα εκτίσει την ποινή του, εκτός για τον Αστέρα είναι επίσης ο Καρέρα που υπέστη θλάση, ενώ επιστρέφουν Αράς και Ρομπέρτο.

ΛΑΡΙΣΑ-ΠΑΟΚ

Μεγάλη μέρα για τη Λάρισα, μεγάλη μέρα και για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Πρόκειται για το σπουδαιότερο γεγονός της αγωνιστικής, αφού δεν εγκαινιάζουμε και κάθε χρόνο ένα γήπεδο για να έχουμε την πολυτέλεια να το περνάμε στα ψιλά! Το νέο στάδιο της Λάρισας θα ανοίξει τις πόρτες του όχι για πολιτιστικά εγκαίνια, αλλά για έναν κανονικό και μεγάλο αγώνα ποδοσφαίρου. Η ημερομηνία, οι παίκτες, οι προπονητές, ακόμα και οι διαιτητές έχουν σίγουρη τη θέση στο βιβλίο της ιστορίας, ενώ το γεγονός αποτελεί έξτρα κίνητρο για όποιον πετύχει το πρώτο γκολ!

STATUS: Welcome!
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ: Κυριακή, 17:15 (NS2)
ΜΕΡΟΣ: AEL FC ARENA
GROUP: Μήπως να κερδίζαμε κιόλας;

Θα είχε εξαιρετικό ενδιαφέρον αν προπονητής στη Λάρισα ήταν ο Παύλος Δερμιτζάκης, ωστόσο η συμφωνία χάλασε λόγω του κόσμου. Το ματς πάντως δεν χρειάζεται νέο προπονητή για να αποκτήσει ενδιαφέρον, αφού πρωτίστως έχουν σημασία οι βαθμοί. Αμφότεροι οι αντίπαλοι έχουν δύο συνεχόμενες ήττες και κινδυνεύουν να χάσουν την επαφή με τον στόχο τους. Χειρότερα τα πράγματα είναι για τη Λάρισα, που είναι μόνη της ουραγός της βαθμολογίας και δεν έχει το περιθώριο να μην κερδίσει τον ΠΑΟΚ. Ο Δικέφαλος του βορρά έμεινε πολύ πίσω από την κορυφή και τη δεύτερη θέση μετά την ήττα από τον Ατρόμητο, ενώ και η ενδιάμεση υποχρέωσή του για το Europa League δεν έφτιαξε το κλίμα ή την ψυχολογία των παικτών.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΦΙΛΩΝ: Σιδηρόπουλος, Καρσιώτης, Γούκος
ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙΣ: Ο Ιμπραήμ Ταλ είναι τιμωρημένος και δεν θα αγωνιστεί. Ο Φωτάκης που αποβλήθηκε κόντρα στον Ατρόμητο δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής, ενώ εκτός είναι και ο Μουσλίμοβιτς που τραυματίστηκε.

ΚΑΒΑΛΑ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Πέρυσι δεν τα κατάφερε κανείς. Η ΑΕΚ είχε ηττηθεί και Παναθηναϊκός, Άρης, ΠΑΟΚ είχαν υποχρεωθεί σε ισοπαλία. Φέτος, το πάει μία-μία. Έχασε από τον Άρη, αλλά έφερε «Χ» απέναντι στον Παναθηναϊκό. Έχασε από τον ΠΑΟΚ, αλλά κέρδισε την Ένωση. Η Καβάλα συνεχίζει να είναι η ομάδα των εκπλήξεων και θα προσπαθήσει να κάνει τη συνηθισμένη ζημιά και στον Ολυμπιακό. Οι Ερυθρόλευκοι, ωστόσο, μετά την ήττα στο ντέρμπι δεν μπορούν να «πουλήσουν» άλλους βαθμούς και παραδοσιακά δεν έρχονται δύο… γκέλες μαζί.

STATUS: Τώρα η σειρά σου!
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ: Κυριακή, 19:30 (NS2)
ΜΕΡΟΣ: «Ανθή Καραγιάννη»
GROUP: Μας δίνετε κάνα παίκτη;;;

Είναι σημαντικός παράγοντας του αγώνα και πρέπει να τον λάβουμε υπόψη. Η Καβάλα θα παίξει χωρίς τρεις όχι απλά βασικούς της, αλλά και κάτι παραπάνω. Ο Αμπντούν ήταν απ’ τους κορυφαίους στα ματς με ΑΕΚ και Παναθηναϊκό, ο Καρντόζο κρατάει τη μεσαία γραμμή και ο Ονουάτσι ο μόνιμος σκόρερ της. Οι απουσίες του αλλάζουν τις ισορροπίες του αγώνα και καθιστούν την επαρχιακή ομάδα πιο ευάλωτη απέναντι στον Ολυμπιακό. Γιατί σαφέστατα είναι πιο δύσκολο να αντικαταστήσει με ισάξιους ποδοσφαιριστές τις απουσίες, απ’ ό,τι ενδεχομένως μπορεί να το κάνει ο Ερνέστο Βαλβέρδε για τα δικά του προβλήματα.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΦΙΛΩΝ: Καλόπουλος, Σαραϊδάρης, Αλεξέας
ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙΣ: Οι Αμπντούν, Καρντόζο και Ονουάτσι είναι τιμωρημένοι, ενώ ο Νταρσβίλ δεν έχει επανέλθει ακόμα 100% και δεν θα αγωνιστεί. Επιστρέφει ο Βασίλης Τοροσίδης για τον Ολυμπιακό, όπως και ο Όλαφ Μέλμπεργκ, αλλά είναι εκτός ο Ριέρα που τραυματίστηκε στο ντέρμπι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...