ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ !

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΓΙΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ !

Σάββατο 4 Δεκεμβρίου 2010

Τσιμποντά για ΑΕΚ

Τσιμποντά για ΑΕΚ
Ο 31χρονος Γάλλος αμυντικός της Μπλάκμπερν, Πασκάλ Τσιμποντά, που είχε προταθεί το καλοκαίρι στην Ένωση, ενημερώθηκε από την ομάδα του ότι είναι ελεύθερος να φύγει τον Ιανουάριο.

Η ΑΕΚ ψάχνει αυτή την περίοδο να ενισχύσει την αμυντική της γραμμή, και η εξέλιξη αυτή μπορεί να αποδειχτεί βάλσαμο για τους «κιτρινόμαυρους», αφού η περίπτωση του Γάλλου είναι αρκετά ενδιαφέρουσα.

Ο ύψους 1,82 Πασκάλ Τσιμποντά παίζει και στις τρεις θέσεις της άμυνας, αλλά προτιμά να καλύπτει τη δεξιά. Στην καριέρα του το γαλλικό αμυντικό... πολυεργαλείο έχει χρησιμοποιηθεί κυρίως σαν αριστερό μπακ και σαν κεντρικός αμυντικός. Από το 1999 έως το 2004 αγωνίστηκε με τη φανέλα της Χάβρης για να φορέσει εν συνεχεία –και για δύο συνεχόμενες σεζόν– αυτή της Μπαστία. Από εκεί πήρε μεταγραφή για τη Γουίγκαν και το επόμενο καλοκαίρι τον αγόρασε η Τότεναμ.

Στους «πετεινούς» είχε δύο γεμάτες χρονιές (33 και 31 συμμετοχές αντίστοιχα) και το καλοκαίρι του 2008 τον έδωσε στη Σάντερλαντ για να τον ξαναγοράσει (3 εκατ. λίρες) τον Ιανουάριο του 2009!

Tο καλοκαίρι της ίδια χρονιάς αποκτήθηκε από τα «ρόδα», όπου αγωνίζεται μέχρι σήμερα. Την πρώτη του σεζόν είχε 24 συμμετοχές με την Μπλάκμπερν, ενώ φέτος έχει παίξει τρία παιχνίδια σαν βασικός και άλλα τρία σαν αλλαγή. Το τελευταίο του παιχνίδι ήταν αυτό απέναντι στη Μάντσεστερ (7-1) στις 27 Νοεμβρίου.

Οι καθαρές αποδοχές του στην ομάδα της Πρέμιερ είναι 800 χιλιάδες ευρώ, αλλά σίγουρα θα ενδιαφέρεται να μειώσει τις απαιτήσεις του. Το βέβαιο είναι ότι αναμένεται να έχει αρκετές προτάσεις από ευρωπαϊκούς συλλόγους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...