ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ !

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΓΙΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ !

Σάββατο 4 Δεκεμβρίου 2010

Debate... Καβάλας- Ολυμπιακού!

Debate... Καβάλας- Ολυμπιακού!
Η απουσία βασικών παικτών της Καβάλας δεν σημαίνει ότι εξαφανίζει τον ορισμό ντέρμπι με τον Ολυμπιακό! Τα θετικά στοιχεία της κάθε ομάδας αγωνιστικά και ψυχολογικά και ο κρίσιμος ρόλος τους. Το gazzetta.gr αναλύει.

ΘΕΤΙΚΑ (+) ΓΙΑ ΚΑΒΑΛΑ

1. Τρεις ήττες Ολυμπιακού εκτός έδρας σε 12 αγωνιστικές! Σύμπτωση επαναλαμβανόμενη, παύει να είναι σύμπτωση. Ο Ολυμπιακός δείχνει να μην μαθαίνει από τα παθήματα εκτός έδρας. Η αρχή έγινε με τον Ηρακλή (από 0-1 μετατράπηκε σε 2-1) στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος, ενώ ακολούθησε η ήττα (ξανά με ανατροπή) με 2-1 από τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ. Τρίτωσε με την ΑΕΚ (1-0) στο ίδιο γήπεδο, χάνοντας ένα ματς που είχε (τουλάχιστον) στο τσεπάκι την ισοπαλία. Ελλειψη πάθους και αυτοσυγκέντρωσης για 90 λεπτά και διάφοροι πειραματισμοί του Βαλβέρδε φαίνεται να είναι οι βασικοί λόγοι.

2. Σκληρό καρύδι η Καβάλα στην έδρα της- και πέρυσι του είπε στοπ στο πρωτάθλημα. Όταν πήγε πέρυσι στην Καβάλα ο Ολυμπιακός βρισκόταν στο -5 από τον Παναθηναϊκό. Οπλισμένος με κόσμο και αισιοδοξία, ωστόσο τα πράγματα στο Ανθή Καραγιάννη δεν εξελίχθηκαν όπως θα ήθελαν. Ο Βαγγέλης Γούτης μπλόκαρε τον Ζίκο και το 0-0 έδωσε αέρα 7 βαθμών στους πράσινους στο δρόμο για το πρωτάθλημα. Και η ΑΕΚ, αλλά και ο Παναθηναϊκός είχαν κάνει… στάση βέβαια στο ίδιο γήπεδο.

3. Η Καβάλα είναι ο σύγχρονος φονέας των γιγάντων. Βλέπει το πρώην ΠΟΚ η Καβάλα και μετατρέπεται σε σύγχρονο φονέα των γιγάντων, όπως ήταν άλλοτε ο Φωστήρας. Πάθος, δύναμη, σωστή τακτική και πίστη με παίκτες που το πιστεύουν, είναι τα κλειδιά των επιτυχιών. Η πλάκα είναι και το ωραίο στατιστικό στοιχείο ότι εντός έδρας με τους μεγάλους φέρνει τα ίδια αποτελέσματα για 2η χρονιά! Νίκησε πέρυσι με 2-1 την ΑΕΚ, με τη γνωστή ταρίφα ηττήθηκε και φέτος. Ο Παναθηναίκός ισοφάρισε με τον Σισέ στις καθυστερήσεις (2-2) πέρυσι. Μάρτυρες στο ίδιο σκηνικό (όχι όμως στις καθυστερήσεις) γίναμε και φέτος! Ο Ολυμπιακός αναδείχτηκε πέρυσι ισόπαλος (0-0) λέτε να συνεχιστεί η παράδοση;

4. Δεν κάνει τόσα πολλά λάθη, ειδικά σπίτι. Πενήντα έξι (56) λάθη λιγότερα σε σύγκριση με τον Ολυμπιακό έχει συνολικά σε 12 αγωνιστικές έχει η Καβάλα. Οι ερυθρόλευκοι έχουν 547 και οι Καβαλιώτες 491. Και σε τέτοια παιχνίδια κάθε λάθος μπορεί να παίξει σημαντικό ρόλο στην έκβαση του ματς.

5. Καλή αμυντική λειτουργία- 2η καλύτερη άμυνα στο πρωτάθλημα. Κάτι ο Γκαλίνοβιτς, κάτι ο Ντουγκλάο, αλλά και η βοήθεια των αμυντικών χαφ βοηθούν ώστε η άμυνα της Καβάλας να αντιμετωπίζει όσο το δυνατόν πιο ανώδυνα τις επιθέσεις του αντιπάλου. Ο πρώην πράσινος Γκαλίνοβιτς θα θέλει να αποδείξει ότι παραμένει σπουδαίος κίπερ. Η Καβάλα έχει δεχτεί μέχρι τώρα 10 γκολ (μαζί με Παναθηναϊκό, Αρη), που είναι η δεύτερη καλύτερη άμυνα μετά τον Ολυμπιακό.


ΘΕΤΙΚΑ (+) ΓΙΑ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ

1. Επιστροφή του Βασίλη Τοροσίδη και ίσως του Ολαφ Μέλμπεργκ. Χωρίς τον Τοροσίδη ο Ολυμπιακός υστερεί σε πάθος και ψυχή. Το ίδιο στην ουσία συμβαίνει με τον βράχο Μέλμπεργκ, που δίνει το κάτι παραπάνω στην άμυνα και φυσικά δεν θέλει να χάνει. Και οι δύο ποδοσφαιριστές προωθούνται στην αντίπαλη περιοχή και έχουν καλή σχέση με τα δίχτυα.

2. Η ομιλία Μαρινάκη μετά την ήττα από την ΑΕΚ, αναμένεται να λειτουργήσει ευεργετικά. Εβαλε τα πράγματα στη σωστή τους διάσταση το αφεντικό του Ολυμπιακού και έδωσε στους παίκτες να καταλάβουν τι πρέπει να κάνουν από εδώ και στο εξής. Οι ποδοσφαιριστές έχουν καταλάβει τα λάθη τους και δείχνουν διατεθειμένοι να πατήσουν γκάζι και να δείξουν στον Μαρινάκη ότι έλαβαν το μήνυμα. Αλλωστε, νέο στραβοπάτημα θα τους φέρει στην 2η θέση- αν νικήσει ο Παναθηναϊκός τον Πανσερραϊκό στο ΟΑΚΑ.

3. Απουσία του πρώτου σκόρερ Ονουάτσι, αλλά και παικτών- κλειδιά όπως ο Αμπντούν και ο Καρντόζο. Τέτοια ευκαιρία δεν θα ξαναβρεί ο Ολυμπιακός! Ο Ονουάτσι που είναι πρώτος σκόρερ της Καβάλας και δεύτερος στη λίστα μετά τον Σισέ με 7 γκολ, είδε την κόκκινη κάρτα στις καθυστερήσεις στον Βόλο και δεν θα είναι παρών! Ο ταχύτατος και ντριπλέρ Αμπντούν που κάνει εκπληκτικό πρωτάθλημα (ρωτήστε και τον Παχατουρίδη!) επίσης έχει δηλωθεί να απουσιάσει από αυτό το ντέρμπι. Απών θα είναι και ο δυναμικός Οράσιο Καρντόζο, που επίσης αποβλήθηκε στο Βόλο (με Μόνχε) και είναι ποδοσφαιριστής που τρέχει ασταμάτητα, μαρκάρει αποτελεσματικά και καλύπτει πολλούς χώρους.

4. Είναι καλύτερη ομάδα με μεγαλύτερη ποιότητα και βάθος στο ρόστερ ο Ολυμπιακός. Στο ποδόσφαιρο δεν επικρατεί πάντα ο καλύτερος, όπως συμβαίνει σε μεγάλο ποσοστό στο μπάσκετ. Οι εκπλήξεις παραμονεύουν. Όμως, κακά τα ψέματα, όταν η καλή ομάδα βρεθεί στη μέρα της, μπορεί να επικρατήσει και μάλιστα με μεγάλη ευκολία. Ο Ολυμπιακός μπορεί να έχει 3 νίκες εκτός έδρας, αλλά έχει και 3 νίκες (καμία ισοπαλία). Ξέρει τι θέλει και πώς να το πάρει. Απειλεί και δημιουργεί πολλές φάσεις. Η απουσία του Ριέρα δεν τον αποδυναμώνει, καθώς ο Ισπανός ούτως ή άλλως δεν είχε σταθερή απόδοση, αλλά ο Βαλβέρδε έχει πλούσιο υλικό και ειδικά στα χαφ (Φετφατζίδης, Ρόμενταλ δεξιά κ.α.). Ο Ιμπαγάσα θα είναι καλύτερος από αγωνιστική σε αγωνιστική μετά τον τραυματισμό του.

5. Καλύτερη επίθεση και άμυνα – σωστή αντίδραση μετά ήττα. Ο Ολυμπιακός αντιδράει με νίκη ή νίκες μετά μία ήττα. Ετσι αντιδρούν οι μεγάλες και υγιείς ομάδες, καθώς συνεχόμενες ήττες φέρνουν απίστευτους κλυδωνισμούς και αυστηρά μέτρα. Ετσι αντέδρασε μετά τον Ηρακλή, το ίδιο και με τον Παναθηναϊκό. Την ίδια αντίδραση περιμένουν ότι θα έχουν μετά το χαστούκι με την μέτρια (στο ματς του ΟΑΚΑ) ΑΕΚ. Περιμένουν δηλαδή όλοι στο λιμάνι ότι ο Ολυμπιακός θα αντιδράσει στο χαστούκι με…γροθιά και δεν θα γυρίσει και το άλλο μάγουλο στην Καβάλα! Μην ξεχνάμε ότι ο Ολυμπιακός είναι η καλύτερη επιθετικά ομάδα φέτος, έχοντας πετύχει 25 γκολ και το παθητικό της είναι μόλις 6 τέρματα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...