ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ !

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΓΙΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ !

Παρασκευή 5 Νοεμβρίου 2010

«Γενναία» και… ζωντανή!

Σε αυτή την ΑΕΚ δεν ταιριάζει απογοήτευση!

Τώρα… τρέχει!

Άφθονα… «αχ» κέρασε το πρώτο μέρος τους οπαδούς της ΑΕΚ!

Η… μισή ομάδα του Χιμένεθ ήταν καλύτερη από την Άντερλεχτ στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα, «επιβραβεύτηκε» από το γκολ του Μπλάνκο (πεν. 49’) και χρειάστηκε μια στιγμή αδράνειας στην άμυνά της για να κάνει ο Πολάκ το 1-1 και να της στερήσει τη νίκη.

Ακόμα κι έτσι, πάντως, το πέρασμα της Ζενίτ από το Ζάγκρεμπ (3-2 τη Χάιντουκ) κρατάει την «Ένωση» στη δεύτερη θέση και ολοζώντανη στο παιχνίδι της πρόκρισης.

«Γενναία» και… ζωντανή!
Για πρώτη φορά, ο Μανόλο Χιμένεθ άρχισε με δύο επιθετικούς καθώς χρησιμοποίησε τον Τζιμπούρ και τον Μπλάνκο σε ένα σύστημα 4-4-2. Η ΑΕΚ μπήκε δυνατά στο παιχνίδι, έχασε στο 6ο λεπτό μεγάλη ευκαιρία με τον Μπλάνκο που δεν μπόρεσε να κάνει την προβολή και να ανοίξει το σκορ, είχε αρκετή κίνηση όμως αντιμετώπισε προβλήματα από τα άκρα. Πατσατζόγλου, Λαγός και Νταντόμο δεν ήταν σε καλή μέρα και έτσι η Αντερλεχτ δημιούργησε ρήγματα από τα πλάγια, ενώ απείλησε δύο φορές από στημένες φάσεις χωρίς πάντως να καταφέρει να σκοράρει.

Η δεύτερη μεγάλη ευκαιρία του πρώτου ημιχρόνου ανήκε και αυτή στην ΑΕΚ, με τον πολύ δραστήριο Μπλάνκο να βρίσκει τον Γκέντσογλου αλλά ο τελευταίος, χωρίς να έχει την κατάλληλη ισορροπία, αστόχησε από θέση βολής στο 30’! Ο νεαρός χαφ, πάντως, ήταν ο καλύτερος του γηπέδου στο πρώτο μέρος, μαζί με τον Μανωλά που «έσβησε» τον Λουκάκου, την ώρα που επιθετικά η ΑΕΚ θα μπορούσε να είχε πάρει περισσότερες βοήθειες τόσο από τον Καφέ όσο και από τον Τζιμπούρ.

Τώρα… τρέχει!
Το δεύτερο ημίχρονο δεν μπορούσε να ξεκινήσει καλύτερα για την ΑΕΚ! Ο Τζιμπούρ εκμεταλλεύτηκε την ταχύτητα του και βρέθηκε μέσα στην περιοχή, ο Γιουχάζ από πίσω του… έριξε μια κλωτσιά και ο Κέβερ δεν μπορούσε παρά να δώσει το πέναλτι. Ο Μπλάνκο ευστόχησε και έδωσε προβάδισμα στην ομάδα του Χιμένεθ στο 48’, όμως η χαρά δεν κράτησε πολύ…

Η Αντερλεχτ ανέβασε την πίεση της και στο 54’ εκμεταλλεύτηκε το δώρο του Πατσατζόγλου αλλά και των Λαγού, Νταντόμο, που άφησαν τον Λεγκέαρ να σεντράρει, ισοφαρίζοντας σε 1-1 με τον Πόλακ. Με ανεβασμένη την ψυχολογία, οι Βέλγοι συνέχισαν να χτυπούν από τα αριστερά, με τον Λετζέαρ να δημιουργεί πολλά ρήγματα και είχαν μοναδική ευκαιρία στο 62’, όταν ο Λουκάκου απέτυχε να κάνει την κοντινή προβολή σε κενή εστία.

Ο Χιμένεθ είχε αλλάξει προσωρινά το σύστημα σε 4-3-3, με την είσοδο του Εντερ το γυρίζει ξανά σε 4-4-2, όμως η ΑΕΚ αδυνατεί να βρει την κάθετη πάσα, ενώ μέσα σε όλα αυτά είχε και την λανθασμένη υπόδειξη του βοηθού Ναβάρο στο 65’ που «έκοψε» τον Λεονάρντο και κατ’ επέκταση ένα σχεδόν σίγουρο γκολ!
ΑΕΚ – ΑΝΤΕΡΛΕΧΤ  (ΤΕΛΙΚΟ) 1-1Η κούραση άρχισε να κάνει την εμφάνιση της, η ομάδα του Χιμένεθ δεν μπορούσε να πατήσει την αντίπαλη περιοχή, την ώρα που η Αντερλεχτ είχε πολύ περισσότερες δυνάμεις και έχασε μεγάλες ευκαιρίες στο τέλος, με τον Λουκάκου να σημαδεύει το δοκάρι και τον Σάχα να σταματά τους Κανού και Σουάρες για να παραμείνει τελικά το 1-1 που μειώνει αρκετά τις ελπίδες πρόκρισης για την ΑΕΚ.
MAN OF THE MATCH: Εξαιρετική εμφάνιση από τον Λετζέαρ, που έκανε πάρτι από την αριστερή πλευρά της άμυνας της ΑΕΚ. Ο23χρονος ταλαιπώρησε αφάνταστα τον Νταντόμο, έδωσε την πάσα για το γκολ της ισοφάρισης ενώ με τις σέντρες του δημιούργησε και άλλες σημαντικές φάσεις.

«Για νίκη στο Σπλιτ»

Ο Παντελής Καφές έδωσε το σύνθημα για την επόμενη μέρα μετά το 1-1 με την Αντερλεχτ .

«Μπορούσανε την νίκη και οι δύο ομάδες. Κλασικές ευκαιρίες είχαν και οι δύο. Όταν προηγηθήκαμε έπρεπε να αντέξουμε. Όχι μόνο έξι λεπτά... Δυσκολεύουν τα πράγματα πλέον. Θα παλέψουμε για τις ελπίδες μας στο επόμενο ματς. Αν θέλουμε να διατηρήσουμε τις ελπίδες πρέπει να κερδίσουμε στο Σπλιτ. Νομίζω αυτό θα κάνουμε…» δήλωσε μετά το τέλος του αγώνα ο Παντελής Καφές.


Τα αποτελέσματα της 4ης αγωνιστικής

ΑΕΚ-Άντερλεχτ 1-1
Χάιντουκ-Ζενίτ 2-3

Η βαθμολογία του 7ου ομίλου (4 αγ.)

1. Ζενίτ 12 (12-5)
2. Άντερλεχτ 4 (5-5)
3. ΑΕΚ 4 (6-9)
4. Χάιντουκ 3 (4-8)

Η επόμενη αγωνιστική (5η)

Χάιντουκ-ΑΕΚ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...