ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ !

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΓΙΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ !

Παρασκευή 5 Νοεμβρίου 2010

Λύγισε για μία βολή...

Ολίμπια Λ.- Παναθηναϊκός 85-84

Ο Παναθηναϊκός έχασε ένα παιχνίδι μέσα από τα χέρια του μετά από μία κάκιστη εμφάνιση αλλά και πολλά λάθη τόσο δικά του όσο και των Σλοβένων που του... χάριζαν το διπλό αλλά αυτός δεν το έπαιρνε!

Καϊμακόγλου και Μπατίστ στο παιχνίδι με την Ολύμπια στην Λιουμπλιάνα Την πρώτη του ήττα στην φετινή Ευρωλίγκα γνώρισε ο Παναθηναϊκός στη Λιουμπλιάνα, 85-84, μετά από παράταση με την Ολίμπια. Οι Σλοβένοι που παρέμειναν αήττητοι είχαν ισοφαρίσει σε 72-72, με δίποντο του Βλάντο Ιλιέφσκι στην εκπνοή της κανονικής διάρκειας και πανηγύρισαν τελικά τη νίκη όταν ο Διαμαντίδης αστόχησε στην τρίτη βολή.

Με 6 πόντους από τον Μάικ Μπατίστ, ο Παναθηναϊκός προσπέρασε 8-13 και 8-16 λίγο αργότερα για να προηγηθεί 16-22 στο 10'. Μόλις... 6 πόντους σημείωσαν, όμως οι παίκτες του Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς στη 2η περίοδο! Οι Πίνκνεϊ, Γκρέγκορι και Γιαγκόντνικ ανέλαβαν το σκοράρισμα για τους Σλοβένους που έβγαλαν μεγάλη ενέργεια στην άμυνα, έκαναν κλεψίματα και προηγήθηκαν 39-28 στο ημίχρονο.

Με το ίδιο... νόμισμα πλήρωσε ο Παναθηναϊκός την αντίπαλό του στο 3ο δεκάλεπτο, διάστημα στο οποίο η Ολίμπια πέτυχε 9 πόντους. Το επιμέρους σκορ 7-20 του πρωταθλητή Ελλάδας με βασικούς εκφραστές τους Σάτο, Φώτση και Μπατίστ του έδωσαν προβάδισμα, 46-48 πριν το 48-48 στο 30΄.

Με δύο διαδοχικά τρίποντα, από Διαμαντίδη και Τσαρτσαρή ξεκίνησε την κρίσιμη 4η περίοδο ο Παναθηναϊκός, 50-54. Όμως, οι Σλοβένοι απάντησαν με σερί 9-1, 59-55 και διατήρησαν το προβάδισμα χάρη σε πρωτοβουλίες των Μάρκοτα, Γιαγκόντνικ και Πίνκνεϊ μέχρι το 65-62.

Ο Περπέρογλου ισοφάρισε 65-65, με τρίποντο 2 λεπτά πριν τη λήξη και 2/2 βολές αμέσως μετά έδωσε προβάδισμα 65-67 στον Παναθηναϊκό. Από τη γραμμή του φάουλ, ο Δημήτρης Διαμαντίδης πέτυχε και τους επόμενους 5 πόντους των «πρασίνων» (αστόχησε σε μία βολή), αλλά τρεις πόντοι από τον Όζμπολτ (μετά από αντιαθλητικό φάουλ του Μπατίστ για το οποίο ο Ομπράντοβιτς ζήτησε από τον Αμερικανό να ζητήσει συγγνώμη από τον αντίπαλό του) και ένα δίποντο από τον Βλάντο Ιλιέφσκι έστειλαν τον αγώνα σε παράταση, 72-72.

Η Ολίμπια προσπέρασε και με +5, 80-75. Ο Μπατίστ μείωσε σε 80-78 με γκολ φάουλ, ο Σάτο όμως είχε 1/3 βολές, 82-79 αργότερα. Ο Μπατίστ αστόχησε σε σουτ τριών πόντων, ο Διαμαντίδης κέρδισε φάουλ, αφού πήρε και το ριμπάουντ και με 2/2 βολές μείωσε σε 82-81. Ο Πίνκνεϊ ήταν εύστοχος σε 2/2 βολές, 84-81, στα 9,8΄΄, ενώ στα 9.2’’ ο Διαμαντίδης αποδείχτηκε άστοχος στη δεύτερη βολή, 84-82.

Σειρά του Βρκιτς να ευστοχήσει μόνο σε μία βολή, 85-82 και όταν στα 2,8’’ ο Διαμαντίδης πήρε το φάουλ πάνω σε προσπάθεια για τρίποντο από τον Πίνκνεϊ αστόχησε στην 3η και τελευταία βολή με αποτέλεσμα να αναδειχτεί η Ολίμπια νικήτρια.

Τα δεκάλεπτα: 16-22, 39-28, 48-48, 72-72 (κ.α.), 85-84 (παρ.)
Διαιτητές: Ανκαραλί (Τουρκία), Γιόβτσιτς (Σερβία), Σαμπέτα (Ιταλία)

ΟΛΙΜΠΙΑ ΛΙΟΥΜΠΛΙΑΝΑ (Γιούρι Ζντοβιτς): Πέρι 4, Ιλιέφσκι 11 (1), Αναγκόνιε, Γκρέγκορι 13, Γιαγκόντνικ 9 (1), Σερμαντίνι 4, Πίνκνεϊ 16 (2), Μαρκοτά 10, Όζμπολτ 9 (1), Βρκιτς 9 (1)
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς): Περπέρογλου 9 (2), Μπατίστ 16, Φώτσης 13 (2), Σάτο 7, Νίκολας 2, Τσαρτσαρής 8 (1), Διαμαντίδης 20 (2), Βουγιούκας 5, Καλάθης 2, Καϊμακόγλου 2

"Βαριά" ήττα για την ΤΣΣΚΑ

Η ΤΣΣΚΑ Μόσχας πραγματοποιώντας κακή εμφάνιση έκανε... δώρο στη Βαλένθια την πρώτη της νίκη στην Ευρωλίγκα με 82-57, στην Ισπανία. Στην άλλη αναμέτρηση του Δ' ομίλου, στον οποίο μετέχει και ο Παναθηναϊκός, η Εφές επικράτησε 82-74 της Μιλάνο.

Ομπράντοβιτς: "Αυτό το ματς, θα το θυμόμαστε για πάντα"

Μιλώντας στους δημοσιογράφους, ο τεχνικός του Παναθηναϊκού αναφέρθηκε στην έλλειψη κινήτρου που είχαν οι παίκτες του, τονίζοντας πως «με το κίνητρο μπορείς να πετύχεις τα πάντα, όταν δεν έχεις…», ενώ χαρακτήρισε «εξαιρετική» την ατμόσφαιρα κι έδωσε συγχαρητήρια στην Σλοβενία που κατάφερε να αναγεννήσει το σλοβενικό μπάσκετ.
Μάλιστα ο Ομπράντοβιτς υποστήριξε πως θα ήταν θαύμα αν ο Διαμαντίδης ευστοχούσε και στις τρεις βολές, με δεδομένη την κούρασή του, ενώ ήχησε καμπανάκι για κάποιους παίκτες του, λέγοντας: «Δεν ήρθε και το τέλος του κόσμου. Είμαστε σε άριστη θέση στην Ευρωλίγκα και ακόμα είναι πολύ νωρίς. Η Ολίμπια είναι μια ομάδα με πολλά προβλήματα που χτίστηκε από την αρχή. Έπαιξε καλύτερα και άξιζε την νίκη. Εμείς προσπαθήσαμε αλλά αυτή είναι η ζωή. Αυτό είναι το μπάσκετ. Η Ολιμπια είχε μεγαλύτερη θέληση από εμάς.

Αν ο Διαμαντίδης έβαζε και τις τρεις βολές θα ήταν θαύμα. Γιατί πολύ απλά ήταν πολύ κουρασμένος. Αλλά κάνω ερώτηση στον εαυτό μου. Πώς να κάνω αλλαγή τον Διαμαντίδη; Κάποιοι παίκτες δεν μου έχουν δείξει ότι έχουν την ποιότητα για τέτοια παιχνίδια. Αυτή είναι η απόφασή μου και δεν θέλω να παραπονιέμαι γι αυτή. Στην Λουμπλιάνα είναι πάντα υπέροχο να αγωνίζεσαι. Κάποιοι στην ομάδα πρέπει να καταλάβουν τον ρόλο τους. Δεν αρκεί να παλεύεις για 20 και 25 λεπτά. Όλοι κάνουμε λάθη και ξεκινάω από τα δικά μου. Στο μπάσκετ και στην ζωή πρέπει να έχεις κίνητρο. Αν έχεις κίνητρο δεν έχεις όρια. Αν παίζεις χωρίς κίνητρο δεν υπάρχει ουσία».
 Ο τεχνικός του Παναθηναϊκού μίλησε και για την φάση του Μάικ Μπατίστ. «Όλοι ξέρουν ποιος είναι ο Μάικ. Και όποιος αγαπάει το μπάσκετ αγαπάει και τον Μάικ. Έκανε λάθος και του είπα να ζητήσει συγνώμη. Κι εγώ ζήτησα από την ομάδα της Ολίμπια"
Από την πλευρά του ο Ιτούδης δεν έψαξε για δικαιολογίες και σε ερώτηση για το αν είναι ακόμη νωρίς, τόνισε «πως κάναμε λάθη που πληρώνονται», ενώ ερωτηθείς για τη μισάωρη κουβέντα στα αποδυτήρια είπε πως «μια ομάδα μαθαίνει από τα λάθη της».
Τέλος ο Μάικ Μπατίστ είπε: "Ξέραμε ότι η Ολύμπια είναι σε καλή κατάσταση. Περιμέναμε ένα δύσκολο παιχνίδι και είχαμε την ευκαιρία να κερδίσουμε στο τέλος αλλά δεν είχαμε και την τύχη με το μέρος μας"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...